Politica

Brexit: Theresa May a salutat textul declaraţiei politice privind viitoarele relaţii între Londra şi UE

Loading...

Londra, 22 nov. /MOLDPRES/. Premierul britanic Theresa May a afirmat joi că textul unei declaraţii politice privind viitoarele relaţii post-Brexit între Londra şi Uniunea Europeană este ‘acordul corect pentru Regatul Unit’ şi reflectă dorinţa majorităţii de 52% dintre britanici care a votat pentru ieşirea ţării lor din blocul comunitar, relatează AGERPRES și MOLDPRES cu referire la dpa.

”Acesta este acordul potrivit pentru Regatul Unit. El respectă rezultatul referendumului (din 2016). Poporul britanic vrea ca acest aspect să fie stabilit şi doreşte un acord bun care ne pune pe traiectoria unui viitor mai luminos”, a spus Theresa May într-o declaraţie rostită în faţa biroului său din Downing Street 10.

Ea a adăugat că a discutat cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez, şi este încrezătoare că se va găsi un ‘acord pentru întreaga familie a Regatului Unit, inclusiv pentru Gibraltar’.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat joi că negociatorii britanici şi cei ai Uniunii Europene au convenit joi textul documentului comun care stabileşte obiectivele pentru viitoarea relaţie post-Brexit între Londra şi blocul comunitar.

Documentul are nevoie acum de aprobarea politică a Londrei şi a restului de 27 de state membre, care se vor reuni duminică într-un summit extraordinar la Bruxelles.

Declaraţia politică comună merge mână în mână cu acordul de retragere a Marii Britanii, detaliind termenii ‘divorţului’. Ea acoperă obiectivele viitoare comune în domeniile comerţului, securităţii şi cooperării politice, punând bazele negocierilor care pot începe imediat după ieşirea Regatului din UE. 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.