Brexit: Theresa May a salutat textul declaraţiei politice privind viitoarele relaţii între Londra şi UE

Loading...

Londra, 22 nov. /MOLDPRES/. Premierul britanic Theresa May a afirmat joi că textul unei declaraţii politice privind viitoarele relaţii post-Brexit între Londra şi Uniunea Europeană este ‘acordul corect pentru Regatul Unit’ şi reflectă dorinţa majorităţii de 52% dintre britanici care a votat pentru ieşirea ţării lor din blocul comunitar, relatează AGERPRES și MOLDPRES cu referire la dpa.

”Acesta este acordul potrivit pentru Regatul Unit. El respectă rezultatul referendumului (din 2016). Poporul britanic vrea ca acest aspect să fie stabilit şi doreşte un acord bun care ne pune pe traiectoria unui viitor mai luminos”, a spus Theresa May într-o declaraţie rostită în faţa biroului său din Downing Street 10.

Ea a adăugat că a discutat cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez, şi este încrezătoare că se va găsi un ‘acord pentru întreaga familie a Regatului Unit, inclusiv pentru Gibraltar’.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat joi că negociatorii britanici şi cei ai Uniunii Europene au convenit joi textul documentului comun care stabileşte obiectivele pentru viitoarea relaţie post-Brexit între Londra şi blocul comunitar.

Citeste si:  Atac DUR din ALDE după scandalul Timmermans: Unii lideri politici nu înțeleg că România e stat membru UE

Documentul are nevoie acum de aprobarea politică a Londrei şi a restului de 27 de state membre, care se vor reuni duminică într-un summit extraordinar la Bruxelles.

Declaraţia politică comună merge mână în mână cu acordul de retragere a Marii Britanii, detaliind termenii ‘divorţului’. Ea acoperă obiectivele viitoare comune în domeniile comerţului, securităţii şi cooperării politice, punând bazele negocierilor care pot începe imediat după ieşirea Regatului din UE. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna