Borza, despre Alianţa Vestului: Organizaţiile PNL din Ardeal, extrem de puternice, ar putea să-l susţină pe Emil Boc la preşedinţia României

Loading...

„Avem de a face, pe lângă oportunităţile economice şi de dezvoltare oferite de această Alianţă, şi cu o mişcare politică din partea semnatarilor. PNL nu a reuşit, nici în Anul Centenarului, să iasă cu nimic în faţă, nici măcar să capitalizeze politic moştenirea Brătienilor ca întregitori de ţară. Electoratul liberal, dezamăgit de politica actualei conduceri, migrează deja spre ALDE sau spre Cioloş. Un astfel de proiect poate relansa şi recredibiliza PNL şi poate crea chiar o alternativă la Iohannis din perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor. Organizaţiile PNL din Ardeal, extem de puternice, ar putea să-l susţină pe Emil Boc la preşedinţia României. «Grupul de la Cluj» joacă tare. La două capete”, a declarat deputatul independent Remus Borza.

Parlamentarul a mai precizat că o astfel de iniţiativă este lăudabilă, în special în contextul în care „actualul model de organizare a administraţiei publice locale este unul anacronic”, iar anual sunt „aruncaţi 30 de miliarde de euro în administraţia publică”. 

Citeste si:  Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;

„Chiar pe vremea lui Dragnea, când era ministru la Dezvoltare, s-a încercat o reformare a administraţiei publice locale, prin înfiinţarea celor opt euro-regiuni, care se suprapuneau şi pe provinciile istorice româneşti. Proiectul a fost abandonat din motive lesne de înţeles. Scădea influenţa Bucureştiului şi a partidului de guvernământ, câtă vreme fondurile bugetare erau alocate direct euroregiunilor, şi nu mai erau distribuite în baza unor criterii politice şi, evident, partizane de către Ministerul Dezvoltării. Trebuie să acceptăm că actualul model de organizare a administraţiei publice locale este unul anacronic. Aruncăm, în fiecare an, peste 30 miliarde euro în administraţia publică. Cu toate acestea, două treimi din satele şi comunele ţării nu au asfalt, canalizare, apă curentă şi gaze. Situaţie inacceptabilă pentru o ţară europeană în secolul XXI. Evident, nu mai putem accepta o armată de 700.000 de bugetari în administraţia publică locală, din care, aproape 300.000 de lefegii în autorităţile executive locale. Cele patru oraşe care au constituit Alianţa Vestului, la care, din ianuarie 2019, li se vor alătura municipiile Sibiu şi Alba Iulia, reprezintă modele de bune practici în ceea ce priveşte administrarea comunităţii şi absorbţia de fonduri europene. Cele şase oraşe sunt în TOP 10 oraşe privind dezvoltarea, cifra de afaceri şi PIB per capita, grad de civilizaţie, cultură şi educaţie. Haideţi să replicăm astfel de modele de organizare şi asociere şi în Moldova sau în judeţele din sudul ţării care sunt la coada clasamentului”, a explicat Borza.

Citeste si:  Remus Borza: Europa după Merkel

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator