BIZIDAY: Ceea ce face clasa politică cu pensiile părinților noștri este deja de domeniul psihiatriei

Loading...

Totul începe cu o comunicare premeditată și toxică.

Ați observat frecvența declarațiilor despre majorarea pensiilor? Dar burtierele alea galbene pe care scrie “Imediat… ce se întâmplă cu pensiile oamenilor?” Sunt păcăleli afișate de dimineață pe televiziunile cu media de vârstă a telespectatorilor pe la 65 de ani și rotite până seara când… apare ori Dragnea ori Vasilescu și spun ceva, orice, despre cum vor crește pensiile peste un an, doi, trei, patru.

Așteptarea este picurată, creează dependență narcotică, iar satisfacția e iluzorie, căci sumele sunt umflate de inflație. În minutele următoare voi încerca să vă demonstreze de ce majorarea de pensie fără creșterea salariilor din productivitate e mai mult balonare decât sațietate.

Trucul este simplu, rudimentar, ieftin. Efectele sunt catastrofale. Când spune că anul viitor impactul bugetar produs de creșterea pensiilor va fi de 8 miliarde de lei, sau că în 2021 va fi de 80 de miliarde de lei, Olguța Vasilescu nu spune exact cât vor mai valora în mod real banii respectivi, redistribuiți celor cinci milioane de pensionari. În medie sunt o sută și ceva de lei pe lună în plus și, pentru a devoala trucul, să luăm în calcul varianta optimistă în care această sumă va fi mai mare decât creșterea cheltuielilor lunare ale unui pensionar, cauzate de devalorizarea banilor.

Citeste si:  Program TV de Revelion 2019. Ce vedem la TV în noaptea dintre ani

Ceea ce nu pot eu să înțeleg este cum pot fi părinții noștri păcăliți, când poate tu, cel activ, cel care citești asta, n-ai mai trăit încă două episoade de sărăcire prin inflație cum au trăit ei și în anii 80 și în anii 90.

Moise Guran:

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2018/10/BIZIDAY-12-10-2018-europafm.ro_.mp3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice