Bica și Udrea la un pas să primească azil politic în Costa Rica – Ora de Sibiu

Loading...

Elena Udrea și Alina Bica au înaintat o cerere pentru azil politic în Costa Rica. Cele două așteaptă decizia, după ce Tribunalul de imigrație din Costa Rica a anulat prima rezoluție în care solicitarea celor două a fost respinsă. 

Informația a fost confirmată de către avocata Vanessa Leandro Reyes, care le reprezintă în acest proces pe Udrea şi pe Bica.

Acum câteva săptămâni, Comisia care oferă statutul de refugiat politic, formată din miniștrii Muncii, Securităţii și de Externe au respins cererea formulată de cele două.

Cu toate acestea, acum câteva săptămâni, după audierea unui recurs, Tribunalul Administrativ pentru Imigrări (TAI) a decis să anuleze prima hotărâre.

Potrivit lui Leandro, TAI a constatat „vicii serioase” în analiza cadrului de la primă instanță. Avocatul a menționat că există dovezi care nu au fost „corect cântărite” și că Bica şi Udrea nu au fost audiate.

Prin urmare, TAI a cerut comisiei să reexamineze cazul. Asta înseamnă că acel organism din prima instanță va emite o nouă rezoluție în care poate menține primul criteriu sau îl poate modifica. În plus, această decizie poate fi în cele din urmă atacată și poate reveni la TAI.

Citeste si:  GABRIELA FIREA: Mă aşteptam la bărbăţie politică din partea lui Dragnea

Avocatul româncelor a afirmat că săptămâna trecută Comisia pentru vize și azil politic a realizat o audiență cu Udrea și Bica.

„A existat deja o audiere în acest proces, în care organul de decizie stabilește dreptul la azil, adică ceea ce ele solicită, protecția pentru perioada de detenţie și acest drept protejează viața, libertatea și siguranța acestor persoane”, a declarat avocata.

În timp ce are loc procesul de imigrație, se desfășoară și o procedură penală, în condițiile în care România a înaintat o cerere de extrădare pentru Udrea și Bica.

Cu toate acestea, Costa Rica nu poate să le extrădeze cele două până când nu se stabilește dacă li se acordă azil sau nu. Prin urmare, acestea rămân în arest până la clarificarea situației lor.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…