Bani risipiti pentru… nimic – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

     Referendumul desfurat smbt i duminic a scos din bugetul guvernului aproape 40 de milioane de euro. Bani pltii din impozitele i taxele colectate de la ceteni i de la societile comerciale. Se pare c eecul unei astfel de aciuni nu va fi decontat de niciun politician din coaliia de la guvernare. Nici mcar de parlamentarii PNL, UDMR i PMP care au fost i ei de acord cu legea promovat n Parlament de Coaliia pentru Familie i de PSD i ALDE.
     40 de milioane de euro au fost risipii.
     Ce ar fi putut s fac Guvernul cu aceast sum?
     Primria Baia Mare anuna n luna iunie c a demarat un proiect de construire a unei grdinie, cu loc de joac aferent, cu toate utilitile. Valoarea proiectului este de 2 milioane euro. Cu banii rispii pe referendum, cabinetul Dncil ar fi putut construi 20 de astfel de grdinie n marile orae ale rii.
     Primria comunei Ovidiu, judeul Constana, a demarat la sfritul anului trecut, n satul Poiana, construcia unei coli i a unei grdinie pe o suprafa de 379 mp. Lng acestea se va construi i un teren de sport. Construcia celor trei obiective i dotrile aferente sunt estimate la 260.000 de euro. Cei 40 milioane de euro folosii pentru coaliia guvernamental pe referendumul din 6 i 7 octombrie ar fi dus la ridicarea a 153 de astfel de obiective n satele din ara noastr.
     O organizaie neguvernamental a demarat la sfritul anului trecut o strngere de fonduri pentru ridicarea, n curtea spitalului Marie Curie din Bucureti, a unui spital de oncologie i radiologie pediatric, care va fi dotat cu 87 de paturi. Costul estimat pentru ridicarea cldirii este de 8 milioane de euro. Cu banii cheltuii pe referendum, guvernul Dncil ar fi putut ridica 5 spitale n cinci orae din ar.
     Comisia de la Bruxelles a stabilit ca, pn n anul 2020, toate direciile generale de asis-ten social i protecia copilului din ara noastr, mpreun cu autoritile locale i centrale, s construiasc case de tip familial pentru cei 8000 de copii care se afl n centrele de plasament. De asemenea, pn n anul 2020, ar trebui nchise aproximativ 50 de centre de plasament existente n ara noas-tr.
     O organizaie neguvernamental ncearc s ridice o cas de tip familial, pentru copii, n comuna Sbreni.
     Conform datelor existente pe site-ul organizaiei, cheltuielile totale ale ridicrii imobilului cu dou etaje, pe o suprafa de 750 mp plus 100 mp anexe, i cu dotrile aferente, se ridic la aproape 250.000 de euro. Din cei 40 de milioane de euro cheltuii la referendum, guvernul PSD-ALDE ar fi putut construi 154 de case de tip familial pentru copiii din centrele de plasament.
     Nu mai vorbim despre ct cost modernizarea unei secii de cardiologie sau dotarea i modernizarea unei secii de chirurgie cardio-vascular, pentru c puteau fi reabilitate foarte multe secii cu banii cheltuii la referendum. 
Citeste si:  K. Iohannis, mesaj de condoleanțe după decesul lui George H.W.Bush: A lăsat o moștenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est și România

 link: Ce a fost mai nti, Vaticanul sau gina?

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta