Politica

Bani risipiti pentru… nimic – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

     Referendumul desfurat smbt i duminic a scos din bugetul guvernului aproape 40 de milioane de euro. Bani pltii din impozitele i taxele colectate de la ceteni i de la societile comerciale. Se pare c eecul unei astfel de aciuni nu va fi decontat de niciun politician din coaliia de la guvernare. Nici mcar de parlamentarii PNL, UDMR i PMP care au fost i ei de acord cu legea promovat n Parlament de Coaliia pentru Familie i de PSD i ALDE.
     40 de milioane de euro au fost risipii.
     Ce ar fi putut s fac Guvernul cu aceast sum?
     Primria Baia Mare anuna n luna iunie c a demarat un proiect de construire a unei grdinie, cu loc de joac aferent, cu toate utilitile. Valoarea proiectului este de 2 milioane euro. Cu banii rispii pe referendum, cabinetul Dncil ar fi putut construi 20 de astfel de grdinie n marile orae ale rii.
     Primria comunei Ovidiu, judeul Constana, a demarat la sfritul anului trecut, n satul Poiana, construcia unei coli i a unei grdinie pe o suprafa de 379 mp. Lng acestea se va construi i un teren de sport. Construcia celor trei obiective i dotrile aferente sunt estimate la 260.000 de euro. Cei 40 milioane de euro folosii pentru coaliia guvernamental pe referendumul din 6 i 7 octombrie ar fi dus la ridicarea a 153 de astfel de obiective n satele din ara noastr.
     O organizaie neguvernamental a demarat la sfritul anului trecut o strngere de fonduri pentru ridicarea, n curtea spitalului Marie Curie din Bucureti, a unui spital de oncologie i radiologie pediatric, care va fi dotat cu 87 de paturi. Costul estimat pentru ridicarea cldirii este de 8 milioane de euro. Cu banii cheltuii pe referendum, guvernul Dncil ar fi putut ridica 5 spitale n cinci orae din ar.
     Comisia de la Bruxelles a stabilit ca, pn n anul 2020, toate direciile generale de asis-ten social i protecia copilului din ara noastr, mpreun cu autoritile locale i centrale, s construiasc case de tip familial pentru cei 8000 de copii care se afl n centrele de plasament. De asemenea, pn n anul 2020, ar trebui nchise aproximativ 50 de centre de plasament existente n ara noas-tr.
     O organizaie neguvernamental ncearc s ridice o cas de tip familial, pentru copii, n comuna Sbreni.
     Conform datelor existente pe site-ul organizaiei, cheltuielile totale ale ridicrii imobilului cu dou etaje, pe o suprafa de 750 mp plus 100 mp anexe, i cu dotrile aferente, se ridic la aproape 250.000 de euro. Din cei 40 de milioane de euro cheltuii la referendum, guvernul PSD-ALDE ar fi putut construi 154 de case de tip familial pentru copiii din centrele de plasament.
     Nu mai vorbim despre ct cost modernizarea unei secii de cardiologie sau dotarea i modernizarea unei secii de chirurgie cardio-vascular, pentru c puteau fi reabilitate foarte multe secii cu banii cheltuii la referendum. 

 link: Ce a fost mai nti, Vaticanul sau gina?

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.