Politica

Atac DUR din ALDE după scandalul Timmermans: Unii lideri politici nu înțeleg că România e stat membru UE

Loading...

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Marian Cucşa, a criticat marţi, printr-un comunicat de presă, afirmaţiile făcute de către preşedintele Mişcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloş, care susţine că, prin acţiunile lor, PSD şi ALDE ar putea determina o ruptură între România şi Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

În acest context, parlamentarul ALDE consideră că oamenii politici care îşi denigrează ţara urmăresc „doar un interes îngust”.

„Din păcate, de prea multe ori cei care consideră despre ei că sunt lideri politici – cazul lui Dacian Cioloş – nu înţeleg că România este un stat membru al Uniunii Europene, cu drepturi la fel ca şi celelalte state. Regret să văd oameni politici care îşi denigrează ţara şi împrăştie fake-news, urmărind doar un interes îngust. Aceşti oameni politici care ni se prezintă a avea buletin de Bruxelles, dar cu apucături balcanice, răspândesc cu elan imaginea unei ţări corupte, doar pentru a justifica acţiunile abuzive ale unor instituţii de forţă”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului Marian Cucşa, remis marţi AGERPRES.

Potrivit vicepreşedintelui ALDE, „din cauza atitudinii unor politicieni precum Cioloş”, România este „mai timorată, mai divizată şi mai ezitantă” în a-şi urmări interesele, cu referire la MCV.

„Din cauza atitudinii unor politicieni precum Cioloş, România este mai timorată, mai divizată şi mai ezitantă în a-şi urmări interesele. Avem un MCV care rămâne o ţintă mobilă şi care este folosit în mod arbitrar pentru a bloca aderarea României la spaţiul Schengen. Însă, acest lucru nu contează pentru nişte persoane ca Cioloş, care îşi doreşte cu orice preţ să devină popular şi să fie băgat în seamă”, susţine deputatul ALDE în documentul citat.

Citește și: DECIZIE INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea – Magistrații au hotărât redeschiderea Dosarului Tel Drum, după cererea DNA

 

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, a afirmat marţi că, în acest moment, „s-a renunţat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României” şi a fost lansată „campania ROEXIT”, prin care se cere retragerea noastră din UE.

Potrivit unui comunicat al Mişcării România Împreună (RO+), „PSD trebuie oprit din încercarea sa disperată de a scoate România din Uniunea Europeană”.

Totodată, Mişcarea România Împreună cere partidelor din coaliţia guvernamentală şi Guvernului „să înceteze imediat orice acţiune politică sau de propagandă care poate duce la scoaterea ţării noastre din Uniunea Europeană”.

Citește și: DECIZIE INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea – Magistrații au hotărât redeschiderea Dosarului Tel Drum, după cererea DNA

 

De asemenea, Cioloş afirmă că nimeni nu a mandatat PSD şi ALDE „să provoace retragerea ţării noastre din Uniunea Europeană”.

 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.