ANRE si OPCOM – politica strutului – Print

Loading...

click aici
Jack Cutişteanu

     În ediţiile din 17 octombrie şi 5 noiembrie ale ziarului BURSA au fost publicate două interviuri pe două teme diferite. În 17 octombrie, subiectul principal era piaţa de echilibrare şi, în parte, PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare), iar în 5 noiembrie vorbeam despre tranzacţiile PZU, pe datele puse la dispoziţie de OPCOPM.
     Tot ceea ce este spus şi scris poate fi dovedit cu probe existente pe site-urile oficiale. Observaţiile făcute sunt punc-tuale şi bine documentate. În ambele cazuri se dovedeşte că piaţa de energie este manipulată.
     ANRE nu răspunde solicitării BURSA pentru clarificări. Sunt ocupaţi, sunt obosiţi, nu vor să fie deranjaţi. Ei veghează ca pieţele să funcţioneze bine. Adevărul este că ei se veghează mai mult unul pe altul, ca nu care cumva cineva să strice feng-shui-ul. Cine ar trebui să pună în discuţie construcţia aberantă, artificială, a pieţei de echilibrare, care apasă preţurile consumatorilor cu aproximativ 300 de milioane de euro pe an, printr-ul fals de proporţii galactice? De ce nu sunt receptivi la o sesizare încăpăţânată, dar adevărată că fenomenul fizic care se produce trebuie descris cu o construcţie financiară de soldare adecvată, nu cu o invenţie artificială care duce la facturi ilegale, dezechilibre inexistente, servicii neprestate?
     Transferul celor 300 de milioane de euro de la consumatori, prin intermediul PRE-urilor, la alţi beneficiari, aleşi după criterii cel puţin discutabile, duce la ultima noastră scrisoare către ANRE. Am primit un răspuns într-o limbă de lemn fără nicio legătură cu subiectul. Dacă o scrisoare este adresată preşedintelui ANRE, Comitetului de Reglementare şi Consiliului Consultativ şi ajunge doar la preşedinte, iar ceilalţi nu primesc nimic, vi se pare normal? Cineva cenzurează corespondenţa Comitetului de Reglementare şi Consiliului Consultativ. De ce? Cine? În ce scop?
     Am afirmat că PZU este manipulată în ambele articole. ANRE tace. Pot fi două motive – nu poate răspunde pentru că nu este în stare sau nu vrea să răs-pundă, şi atunci este mai grav.
     OPCOM face precizări, din care nimeni nu înţelege care este legătura cu interviul din 5 noiembrie publicat în ziarul BURSA. Precizările au fost pos-tate pe site-ul OPCOM şi au fost trans-mise către mai toate ziarele şi site-urile care au preocupări legate de energie. Am citit şi recitit precizările. Nici eu şi nici alţii nu am văzut nicio legătură cu interviul publicat în ziarul BURSA în 5 noiembrie.
     Tăcerea ANRE şi OPCOM înseamnă acceptare şi încuviinţare? Ne dau dreptate că se manipulează PZU şi piaţa? Atunci trebuie să facem ceva! Ce fac ANRE şi OPCOM pentru a opri manipularea? Închid ochii şi spun că trece? Îmi permit să le spun că nu trece.
     Mai am un of – AFEER (Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România). La toată această vânzoleală, AFEER, care este direct şi puternic influenţată de aceste manipulări, tace complice. Rolul furnizorului este nu numai de a da energie, ci trebuie să furnizeze şi o protecţie pentru consumatori. Aceştia sunt cei care plătesc factura în ultimă instanţă, nu furnizorii. AFEER este Asociaţia Furnizorilor şi o organizaţie paralizată şi inertă. Cu excepţia domnului Ion Lungu, preşedintele AFEER, un bun şi vechi prieten, toţi ceilalţi membri şi mai ales aşa numitul Comitet Director este o adunare de mici negustoraşi, cu o educaţie profesională îndoielnică şi adepţii unor strategii de autosuficienţă dezarmante. Nu sunt proactivi, nu sunt reactivi.
     Dacă nu spunem nimic, uită lumea de noi şi e linişte. 

JACK CUTIŞTEANU, Director general Petprod

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Citeste si:  Iohannis avertizeaza ca va urma o criza politica fara precedent in Romania, daca se da OUG privind amnistia si gratierea
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna