Anatol Ţăranu: Unioniştii nu vor avea un exponent politic în următorul Parlament

Loading...

Analistul consideră că partidele unioniste nu vor reuşi să se pregătească de alegeri şi să obţină un scor bun la următoarele parlamentare pentru că datele ultimelor sondaje arată o situaţie deplorabilă pe segmentul pro-românesc. Potrivit lui, bazinul electoral pro-românesc constituie aproape 23% şi doar 6% dintre aceştia sunt decişi pe cine o să voteze.

„Asta vorbeşte despre faptul că în peisajul politic şi de partid al Republicii Moldova nu există o formaţiune politică care poate să întrunească adeziunea eurounioniştilor”, spune Anatol Ţăranu. Analistul spune că cei 6% din alegători decişi îşi vor da votul pentru diferite formaţiuni şi astfel votul lor va fi dispersat, iar acest lucru denotă faptul că în următorul Parlament, un segment extrem de important al societăţii moldoveneşti, foarte numeros, va rămâne fără exponenţi politici.

Preşedinta Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, susţine că următoarele alegeri au caracter specific pentru că se vor desfăşura după un sistem electoral nou. Potrivit ei, s-a ajuns într-un an periculos pentru că acesta se poate asemăna cu 2001, când stânga este tot mai apreciată în sondaje. Politiciana spune că a lansat declaraţii, discuţii şi s-a decis că este foarte important ca partidele pro-româneşti să meargă într-un bloc.

Citeste si:  Legea Curtii de Conturi, neconstitutionala - Politica - Ziarul BURSA

 

„Am discutat cu partidele pe care le-am catalogat ca şi eligibile pentru coagulare liberală, apoi am discutat şi cu reprezentanţii partidelor unioniste şi acum avem faza în care aceste partide trebuie să ia nişte decizii. Mă gândesc şi admit că aceste decizii ar putea fi luate chiar pe ultima sută de metri”, spune Vitalia Pavlicenco.
 


 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !