Politica

Analiştii: Ne aşteptăm ca BNR să menţină miercuri dobânda de politică monetară la 2,5%

Loading...

astăzi, 00:00

Autor:


Claudia Medrega

Consiliul de administraţie al BNR poate să decidă în şedinţa de politică monetară de mâine să menţină dobânda-cheie la 2,5%, având în vedere aşteptările de scădere a inflaţiei în perioada următoare şi încetinirea creşterii economice, anticipează majoritatea analiştilor.

Pe lângă şedinţa de mâine, banca centrală mai are programată o şedinţă de politică monetară în acest an, în luna noiembrie.

„Ne aşteptăm ca BNR să menţină rata-cheie neschimbată la 2,50% în 3 octombrie, în conformitate cu consensul. Este posibil ca BNR să rămână încrezătoare în îm­bunătăţirea perspec­ti­velor inflaţiei în absenţa şocurilor externe, dar să lase deschis ciclul de înăsprire“, susţine Ciprian Dascălu, economistul-şef al ING Bank.

 

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2018

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.