Ana Birchall critică raportul MCV: De foarte multe ori, a fost folosit ca armă politică

Loading...

Ana Birchall susține că recomandările MCV sunt disproportionale in conditiile in care Romania a facut progrese semnificative, mentionand ca MCV-ul a fost folosit deseori ca o arma politica.

„Guvernul României a prezentat argumente solide privind modificările legislative precum și clarificări de fiecare dată când a fost nevoie, în baza principiului cooperării loiale între instituțiile UE și statele membre.

Suntem deschiși cooperării strânse și deschise cu forurile UE, însă cerem tratament egal. Nu putem fi de acord ca la deschiderea, implicarea și cooperarea autorităților române să se răspundă cu ostilitate.

România a făcut progrese semnificative, iar acest lucru nu este, din păcate, reflectat corect în interiorul raportului MCV.

Recomandările MCV sunt disproporționate, inaplicabile și prin adăugarea arbitrară de noi condiționalități depășesc atât cadrul național constituțional cât și sfera dreptului primar al Uniunii Europene.

E o realitate că MCV, de foarte multe ori, a fost folosit ca armă politică, cu tot felul de „moving targets”, mereu alte recomandări, fiind folosit împotriva unor interese importante ale României, şi mă refer de exemplu la aderarea Romaniei la spaţiul Schengen avand in vedere ca Romania indeplineste toate criteriile de aderare la spatiul Schengen actionand ca un membru de facto inca din anul 2010.

Citeste si:  Papa Francisc, de Anul Nou: „Lumea este complet conectată, dar tot mai dezbinată”

Nu e niciun motiv pentru care România să poată să mai fie sub controlul MCV. Sunt alte instrumente care se pot aplica şi se aplică tuturor statelor membre, cum este raportul de ţară din semestrul european.

Justitia se face in sala de judecata exclusiv pe baza probatoriului existent la dosar, legal obtinut. Este un principiu fundamental pe care l-am invatat in prima zi la facultatea de drept. Apararea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului sunt valori democratice pe care fiecare dintre noi avem datoria si obligatia sa le respectam.

În ceea ce privește rezoluția PE privind România, aceasta rezoluție este una profund politică, parte din jocul politic în perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare.

Este dificil de înțeles, de exemplu, logica în virtutea căreia în rezoluție sunt criticate articole din Codurile penale care au fost deja declarate neconstituționale și care oricum nu se vor aplica. La fel de neinteles sunt si criticile aduse organizarii referendumului privind familia traditionala, in conditiile in care acest referendum a raspuns unei initiative cetatenesti legitime, iar fiecare stat membru are dreptul sa dispuna organizarea unor astfel de consultari democratice.

Citeste si:  Omul nou şi omul vechi în politica germană

Romania a fost si este un stat profund atasat comunitatii de idei si valori europene si euro-atlantice”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Mai este Simona Halep virgină?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.
  8. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE