Politica

Ambasadorul SUA ne spune pe cine trebuie sa votam


hans-klemmAmbasadorul SUA la Bucuresti i-a indemnat pe romani sa nu voteze „candidatii care au fost acuzati de coruptie”. Hans Klemm a subliniat, intr-un interviu pentru constantanoastra.ro, ca aceasta campanie este foarte importanta pentru viitorul Romaniei si a precizat ca acum alegatorii au sansa sa duca mai departe reformele incepute prin votarea alegatorilor integri.

 

„Campania vine dupa evenimentele din octombrie-noiembrie 2015, dupa tragedia de la Bucuresti, urmata de caderea guvernului Ponta si numirea cabinetului Ciolos. In plus, si poate analizez eu prea mult demonstratiile din Bucuresti si alte orase mari din Romania, am simtit ca ele sunt atat o expresie a frustrarii cu privire la directia in care se indrepta politica romaneasca in acel moment, cat si o expresie a sperantei ca politica romaneasca se va schimba.

 

Unele dintre principalele partide au demarat sau au declarat ca intentioneaza sa demareze masuri de reforma interna, iar acum alegatorii romani au ocazia sa duca mai departe aceasta atmosfera, sa aleaga politicieni integri, care se concentreaza asupra binelui Romaniei. Toate alegerile sunt importante, insa acestea sunt deosebit de pline de semnificatie pentru Romania si ii incurajez pe toti alegatorii sa mearga la vot”, a spus Hans Klemm.

 

De asemenea, Hans Klemm a spus ca si in Statele Unite sunt politicieni corupti, si unii chiar au fost condamnati pentru acest lucru de o instanta. Totusi, partidele politice evita sa se asocieze cu o persoana care este acuzata de fapte de coruptie.

 

„Eu incurajez partidele politice sa selecteze candidati care nu sunt acuzati de acte de coruptie si, de asemenea, incurajez romanii sa nu voteze candidati care au fost acuzati de coruptie. Dar, asa cum ati spus, si in SUA exista prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie.

 

Coruptia politica exista si in Statele Unite, sunt foarte multi politicieni care au fost gasiti vinovati de coruptie doar in ultimele luni. Au existat si membri ai Congresului care au fost gasiti vinovati de coruptie. Acestea sunt probleme cu care se confrunta orice tara din lume. In SUA, pana cand cineva este condamnat, nu exista o interdictie in a candida, dar partidele evita orice asociere cu cineva acuzat de fapte de coruptie”, a spus ambasadorul SUA la Bucuresti.

 

Cei mai cunoscuti candidati cu probleme penale sunt Robert Negoita (PSD, Bucuresti), Gabriel Mutu (PSD, Bucuresti), Marian Vanghelie (independent), George Scripcaru (independent, Brasov) si Catalin Chereches (UNPR, Baia Mare)

 

Din mesajul acestuia se intelege foarte clar ca lumea sa nu voteze cu PSD. Chiar nu inteleg ce le-a facut PSD americanilor de incearca cu orice pret sa-i scoata din scena politica.

Recomandarea noastra este sa mergi la VOT si voteaza pe cine vrea buzunarul sau inimioara ta.

Originally posted 2016-06-01 17:07:13.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.