Politica

Am primit, de la aderarea la UE, fonduri de peste 45 miliarde de euro

Loading...

Am primit, de la aderarea la UE, fonduri de peste 45 miliarde de euro 1

Astăzi şi mâine, comisarul european Corian Creţu se află la Bucureşti, pe agenda acestei vizite find incluse întâlniri cu reprezentanţi de prim rang ai autorităţilor române şi dezbateri despre viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferinţe de anvergură, se arată într-un comunicat remis vineri Agerpres, citat de către Economică.net. Corina Creţu şi comisarul european pentru buget şi resurse umane Gunther Oettinger vor participa la conferinţa la nivel înalt «O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi», alături de doaman Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, de Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului Regiunilor, şi de Vazil Hudak, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Evenimentul este organizat de Guvernul României.
„Intervenţia mea în cadrul acestei conferinţe se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte şi nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunităţi de dezvoltare economică şi socială, asigură accesul la servicii de educaţie şi sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale şi la sprijinirea comunităţilor marginalizate, şi nu în ultimul rând susţine dezvoltarea reţelelor feroviare şi rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile şi în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare”, a declarat, potrivit Economică.net, comisarul pentru politica regională înaintea vizitei sale.
Astăzi, Corina Creţu are programată o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, o organizaţie ce are ca principal obiectiv accelerarea absorbţiei fondurilor europene. De asemenea, înaltul oficial european va participa la conferinţa EuroIMPACT „Informarea şi îmbunătăţirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România”, alături de Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, şi Gabriela Creţu, preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, evenimentul fiind organizat de Institutul European din România. La finalul zilei, comisarul pentru politică regională va discuta, în cadrul unei întâlniri bilaterale, cu Vazil Hudak, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, despre investiţiile cu fonduri europene.
În cea de a doua zi – mâine – comisarul Corina Creţu se va întâlni cu Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, pentru a discuta aspecte legate de mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, precum şi cu Jerzy Kwiecinski, ministrul polonez responsabil pentru investiţii şi dezvoltare.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.