Alianța Vestului. Ponta: ”Atenuează efectele nocive ale Puterii centrale (analfabetă)”

Loading...

Agerpres

victor ponta, daciana sarbu, viorica dancila

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că „Alianţa Vestului”, semnată recent între primarii din Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi Arad, nu ar trebui să sperie, ci ar trebui preluată ca model de dezvoltare.

Fostul premier apreciază că încheierea acestei alianţe reprezintă un „eveniment politic şi instituţional important şi complex”, el arătând că obiectivele enunţate în declaraţia făcută publică sunt „exclusiv pozitive”, iar „discursurile politicianiste şi de naţionalism isteric” îndreptate împotriva „Alianţei Vestului” nu au nicio bază reală.

„Infrastructură, dezvoltare, tehnologie, servicii de sănătate şi educaţie, strategie instituţională modernă, ş.a.m.d – toate oraşele din România şi toţi primarii ar trebui să îşi propună aşa ceva. (…) Discursurile politicianiste şi de naţionalism isteric îndreptate împotriva „Alianţei Vestului” nu au nicio bază/ nu există nicio intenţie serioasă din partea primarilor sau a locuitorilor din respectivele oraşe de a susţine o acţiune secesionistă faţă de statul român. Pentru cei care tratează în mod serios tema mişcărilor secesioniste este evident că nu există nicio similitudine cu Catalonia, Scoţia sau Ţara Bascilor. Este bine să izolăm aceste abordări stupide şi demagogice”, a scris Victor Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:  Violențe la Paris. Chirieac: Dacă s-ar întâmpla în România, s-ar dezmembra țara

El spune că „este evident” că aceste comunităţi, dar şi multe altele din ţară nu pot accepta un „sistem politic de tip Teleorman sau Vrancea”, prin urmare acest demers este unul „legitim”.

„Modelul feudal, falimentar, corupt şi retrograd inventat în aceste zone şi extins recent la nivelul Guvernului şi al Parlamentului este repudiat în mod natural nu doar de Cluj, Oradea sau Timişoara, dar şi de Iaşi, Bacău, Constanţa sau Ploieşti. Încercarea de a forma o alianţă care să atenueze din efectele nocive ale actualei Puteri centrale (analfabetă, incompetentă şi obedientă unui grup politic infracţional) este legitimă. (…) Dacă suntem sinceri vom recunoaşte cu toţii că ne dorim să trăim şi să ne creştem copiii în oraşe care se dezvoltă în direcţia în care o fac Oradea sau Timişoara (nu Alexandria sau Turnu Măgurele). Experienţa pozitivă acumulată de aceste oraşe din Vest trebuie folosită pentru a schimba în bine toate comunităţile din România”, mai scrie Victor Ponta.

Citeste si:  O nouă demisie din PSD: Încă un deputat şi lider al Partidului Social Democrat şi-a dat demisia din PSD şi a trecut în partidul lui Ponta

În opinia sa, Guvernul nu trebuie în niciun caz să blocheze dezvoltarea acestor oraşe dinamice, ci trebuie să folosească pârghiile pe care le are pentru a sprijini acele zone mai sărace să prindă din urmă acest „tren al modernizării”, la fel cum încearcă Uniunea Europeană prin politica fondurilor structurale de coeziune.

„Faptul că toţi cei patru primari semnatari sunt membri ai PNL nu mă deranjează, îi cunosc personal pe primarii PSD din Iaşi, Bacău, Constanţa sau Sectorul 3 din Bucureşti şi cred că au exact aceeaşi mentalitate modernă şi orientată spre viitor. În final, cred că ar trebui să nu ne supere şi să nu ne sperie deloc „Alianţa Vestului”, ci să încurajăm toate oraşele din România să îşi propună modele similare de dezvoltare, să folosim resursele europene şi ale bugetului naţional pentru proiecte de coeziune, nu pentru a transforma primarii în „sclavi politici” şi să ne dorim ca toată România să meargă într-o alianţă a dezvoltării”, concluzionează liderul Pro România.

Citeste si:  Legile justiţiei. Tăriceanu: Probleme de opţiuni politice
victor ponta, daciana sarbu, viorica dancila Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis