Alegeri prezidențiale 2019. Alex Coita: Intră în picaj

Loading...

„Înțeleg gestul lui Dacian Cioloș de a candida la europarlamentare”, precizează Alex Coita.

„Miza prezidențialelor ar fi fost extrem de riscantă în lipsa unei plase de siguranță. Oricât de mânat de idealuri ai fi în politică, e greu să stai pe stomacul gol, iar următorul set de alegeri relevante ar fi fost cele parlamentare din toamna lui 2020, la o distanță de aproape 24 de luni.

Din păcate, această decizie nu ajută partidul domniei sale. Dintre toate formațiunile politice de la noi, PLUS are cea mai mare densitate de personalități cu profil european pe metru pătrat, iar acest partid nu ar fi avut nicio problemă în a închega o listă mai mult decât onorabilă. În plus (sic!), ideea de Cioloș prezidențiabil leading from behind ar fi impulsionat partidul să obțină un rezultat bun la europarlamentare, pentru a-i crea o platformă pentru a aspira în mod real la Cotroceni.

Pe de altă parte, situația e atât de tulbure azi în politica dâmbovițeană încât e greu să-l blamezi pe Cioloș pentru decizie. A ales să se asigure că va rămâne în ring, evitând scenariul unei căderi fulgerătoare, ceea ce-i permite să trăiască pentru a lupta și în altă zi (live to fight another day, cum zice neamțul).

Citeste si:  „Populismul radical al lui Șor” și „anularea alegerilor din cauza Facebook”. Trei cele mai importante trenduri și evenimente politice în 2018, în opinia politologului Dionis Cenușă

Din acest moment, credibilitatea lui Dacian Cioloș ca aspirant la fotoliul de la Cotroceni intră în picaj. Sunt doi potențiali câștigători din acest scenariu.

Unul dintre ei este, evident, Klaus Iohannis. Singurul competitor viabil la actualul președinte pe zona anti-PSD face un pas înapoi, crescând șansele unei mobilizări a întregii zone de opoziție în spatele deținătorului mandatului de președinte.

Însă s-ar putea ca adevărata șansă să fie a PSD-ALDE.

 

Este deja de domeniul banalului că Iohannis nu inspiră, nu mobilizează și are probleme în a comunica cu o bază electorală care cere emoție, cere adrenalină și vrea sânge. În afară de cazul puțin probabil în care Iohannis va reuși să inverseze acest trend, forțele anti-PSD se pot confrunta cu riscul real ca o prestație ștearsă a lui Klaus Ioahnnis să ducă la o dezamăgire profundă, generând resemnare și apatie. În aceste condiții, o slabă mobilizare a frontului de opoziție la alegerile din toamna anului viitor ar putea crea un culoar de nesperat pentru candidatul actualei majorități, figurându-se ca o lebădă neagră care ar putea reseta tot jocul politic.

Citeste si:  Acuze: Primarul trebuie să facă diferența între activitatea politică și cea profesională - Impact In Gorj

Dar mai este mult până atunci, și multe mutări de făcut de către ambele tabere până când un asemenea scenariu să ajungă în zona probabilului. Până atunci, Klaus Iohannis continuă să alerge singur către un nou mandat la Cotroceni”, a scris Alex Coita, sâmbătă, pe Facebook.

 

 

VEZI ŞI: 

CE A FĂCUT MASONERIA DIN ROMÂNIA NU A REUȘIT NICIO AUTORITATE

LOCALITATE BUZĂU, FENOMEN RAR. TOTUL A FOST SURPRINS DE CAMERE

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Horoscop politic 2019. Ce spun astrele despre Iohannis, Dragnea şi Dăncilă şi cine va avea un început de an dezastruos