ALEGERI ANTICIPATE !

La doar 24 de ore de la chemarea primului ministru la DNA si acuzarea sa intr-un dosar extrem de subtire, iese la iveala adevarata miza : rasturnarea Guvernului si alegeri anticipate. Initial, voci din PNL au vorbit de tot felul de variante, cerand insa toate demisia lui Ponta : – ca trebuie sa plece Ponta si sa vina un alt premier din PSD cu aceeasi majoritate parlamentara – un alt premier din “toata majoritatea” PSD-UNPR-PLR-PC-Minoritati, agreat de Iohannis si PNL, care sa gireze Guvernul o perioada si care eventual sa fie sprijinit parlamentar de PNL – o rearanjare a majoritatii prin alipirea la PNL a celor de la UDMR, UNPR si Minoritati, cu inca vreo 15 de la formatiunea lui Geoana, cu premier Catalin Predoiu Adevarata miza a fost insa dezvaluita de noul cuplu politic ce-si coordoneaza informatiile, deciziile si anunturile : IOHANNIS-GORGHIU. Acest tandem a precizat, pe rand, vineri si sambata, ce vizeaza de fapt : ALEGERI ANTICIPATE. PNL doreste sa se foloseasca de urmarirea penala lui Ponta pentru a scapa nu doar de el, ci de intregul cabinet. Aceasta lovitura politica prin intermediul ciomagului judiciar va avea ca obiectiv valorificarea celor 40 de procente din sondaje ale PNL, efect al castigarii prezidentialelor de catre Iohannis.
Citeste si:  Viorica Dăncilă, mărturisire ȘOCANTĂ: Un fost consilier al PD de atunci a coborât dintr-o mașină. M-a lovit
Ponta ar fi rezistat cu o majoritate confortabila in Parlament, Romania este pe creste economica de 3% – cea mai mare din UE – si decizii precum reducerea TVA, scaderea CAS ori dublarea indemnizatiilor pentru copii au facut acest cabinet destul de agreat de populatie. PNL isi vedea visul sau de guvernare naruit si disperarea scaderii a 1-2 procente din Ianuarie pina in Iunie ducea la disparitia perspectivei castigarii alegerilor cu un scor suficient pentru o majoritate parlamentara. Ciomagul judiciar a functionat. Ponta este presat sa demisioneze. Deocamdata se tine tare. Dar presiunea va creste, PSD este un partid slabit, in corzi si complet vulnerabilizat de complicitati grave de tot felul. Are o guvernare buna, dar se face praf cu succes din lipsa unui contur politic solid si rezistent. Mai devreme sau mai tarziu, un bun premier, cu rezultate neasteptat de bune ale guvernarii, va pleca. Imaginea coruptiei va macina din nou orice reactie a PSD, paralizat de vulnerabilitati si lipsa oricarei viziuni moderne de comunicare si atitudine pro-activa.
Citeste si:  Doliu în PNL. S-a stins din viață unul dintre liderii organizației
Prima zi de opozitie a celor din stanga va insemna prima zi de incepere a erodarii noului cuplu conducator din Romania, Iohannis-Gorghiu. Erodarea va veni din convingerea multora ca a venit guvernarea sistemului abuziv creat de Basescu, cu alte figuri la prezidiu. Doar arestarea compromisilor din PDL va mai lungi o perioada pelteaua, sperand ca astfel se va mai salva ceva din imaginea istoricului PNL.
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

3 Responses to “ALEGERI ANTICIPATE !”