Politica

ALDE Europa, acțiune tranșantă: a EXCLUS un partid din familia politică europeană

Loading...

Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) a votat sâmbătă pentru a exclude partidul separatist catalan PDeCAT, scrie Politico.

Peste o treime din delegaţii ALDE s-au întâlnit la Bruxelles pentru o întâlnire extraordinară şi au votat pentru excluderea PDeCAT, cu effect imediat.

“Această decizie nu implică vreo poziţie ALDE privind politicile interne ale Spaniei. ALDE este deschis faţă de noi mişcări politice şi liberale din Catalonia care ar dori să se alăture în viitor”, se arată în comunicatul grupării, informează news.ro.

PDeCAT este partidul fostului lider regional al Cataloniei, Carles Puigdemont, cel care se află în exil în Belgia.

Propunerea de a rupe legăturile cu PDeCAT a apărut în septembrie, după “o investigaţie privind condamnările pentru corupţie” faţă de CDC, predecesorul PDeCAT, conform Catalan News.

Atunci, ALDE a informat că propunerea de dezafiliere nu are legătură cu atitudinea pro-independenţă a partidului ci se bazează pe faptul că partidul este “implicat în acte care sunt contra intereselor şi valorilor” grupului. Astfel, nu mai este compatibil cu principiile ALDE.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.