A început campania disperaților – un editorial de Cornel Nistorescu

Loading...

A început campania disperaților - un editorial de Cornel Nistorescu 1

Doi obsedați de putere au început campania pentru prezidențiale. Nu cumva să piardă o șansă. Vă dați seama cît de greu adorm Iohannis și Cioloș cînd hălăduiesc cu gîndul peste lista cu proiecte. Este lista cu care vor să-i fericească pe români.

Desigur, este una rescrisă. Fiecare a avut la vremea sa cîte o listă de priorități. Cioloș ca premier, căci în calitate de comisar european oricum n-a făcut mare brînză prin Romania, necum să pună la cale. Ce a putut și ce poate Dacian Cioloș s-a văzut în scurtul său mandat de premier. Nu cred că România a avut parte de un personaj mai outist decît această Față Palidă și Ciuruită, cum l-a poreclit un prieten. Nici Radu Vasile (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) nu a fost atît de aerian. S-a limitat la o anume naivitate și la un spirit ludic pe care alți politicieni nu l-au avut. Dar Radu Vasile, istoric modest, n-a fost atît de aerian încît să încropească lista de nominalizați ai guvernului de pe drumuri, de prin sinecuri europene și de printre ratații modei și ai politicii. Cioloș n-a putut prezenta lista guvernului pentru că nu găsea suficienți oameni care să răspundă cu „da“ la întrebarea: „Vrei să faci parte din guvernul meu?“.

Citeste si:  Cristian Dima (ALDE Galaţi): România nu este pregătită să preia preşedinţia consiliului UE - Monitorul de Galati - Ziar print si online

Toată prestația de premier a lui Dacian Cioloș, cu excepția cîtorva măsuri de sprijinire a agricultorilor, s-a limitat la executat ordine. A îndeplinit cu fidelitate ce i-au cerut diverși de teama cărora se făcea mic și albastru.

Cioloș președinte? Sună comic, sună trist și fără speranță. Cioloș parlamentar? Dacă s-ar limita la agricultură, ar putea să-și contureze un profil onorabil. S-ar limita la un domeniu în care are experiență și expertiză. La mai mult, Cioloș nu poate juca decît în măsura în care jocul său este parte dintr-o diversiune.

Vizita lui Dacian Cioloș la Iași și dialogul său cu un cetățean de la tejghea ne-a arătat cumplita lipsă de șarm a personajului. Cioloș este din aceeași categorie a generatorilor de antipatie, gen Patriciu, Ioan Rus, Viorel Cataramă, chiar și Klaus Iohannis. Cînd îți zîmbesc ai sentimentul că te mușcă sau te alungă.

Tot în campanie electorală și turistică se află președintele Klaus Iohannis. La ora la care scriu, se află în Italia, însoțit de președinte Camerei de Comerț, pentru a putea mima și o preocupare comercială. În fapt, Klaus Iohannis, în criză de subiecte, proiecte și preocupări, s-a gîndit că n-ar strica să vadă împreună cu soția cum mai arată Roma antică și Columna lui Traian. Președintele care și-a trăit jumătate de mandat pe drumul dintre Sibiu și București a simțit nevoia să fie văzut și într-o tentativă de politică externă. Care politică externă a României s-a veștejit, cum s-au uscat de tot și proiectul de țară, și politica făcută altfel, și relațiile cu Moldova, și toate celelalte pe care ni le-a promis. Punct și de la capăt se vrea prăpăd și de la capăt!

Citeste si:  Un deputat PSD a relatat pe Facebook că a fost ameninţat de trei bărbaţi chiar în Secţia de Poliţie 1 şi îi cere măsuri lui Carmen Dan / Internauţii i-au scris că politica PSD de favorizare a infractorilor e de vină / Reacţia Poliţiei Capitalei

Ce poate Klaus Iohannis într-un alt mandat de președinte, putem vedea în prestația sa de figurant protocolar și jucător politic grosolan.

Klaus Iohannis a fost atît de leneș, încît nici măcar n-a făcut curățenie după mizeria politică de-a dreptul istorică lăsată de Traian Băsescu.

Cioloș și Iohannis încearcă să iasă în față după ce n-au reușit să probeze atunci cînd au avut ocazia s-o facă. Adică n-au făcut nimic cînd erau obligați de funcție și vor să facă totul cînd nu mai crede nimeni că ar putea face.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. De ce poartă Nina colanţi?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice