Muzica

E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !

Aveam impresia, la un moment dat, ca muzica din Romania chiar o ia intr-o directie buna cand au inceput artistii nostri sa fie recunoscuti prin afara si melodiile sa sune din ce in ce mai decent !

Proiecte ca Inna sau Alexandra Stan chiar au fost o evolutie pentru ce se intampla aici in materie de muzica si credeam ca totul va merge oarecum mai bine. Aaaand it’s gone.

 

Azi s-a aruncat ultima lopata de tarana pe mormantul deja de mult acoperit al muzicii romanesti. A aparut asta si a avut, intr-o singura zi, 500 000 de vizualizari si 13 000 de aprecieri. Tare. Are tot ce trebuie: mesaj motivational, dragoste, drama, versuri fara sens.

 

Andra – Niciodata Sa Nu Spui Niciodata (feat. Cabron)

 

Daca piese ca „Da mama sunt beata” sau „Fete din Balcani” pareau ciudate si supraevaluate, de acum cred ca le voi pune pe un CD si le voi asculta in masina. Par chiar digerabile, acum ca am vazut ca se poate mult mai rau de atat. Stiam, de fapt, ca se poate, dar era nevoie sa se si demonstreze. Daca cineva imi spunea acum trei ani ca muzica va ajunge asa, as fi ras, ha ha.

In timp ce prin SUA si alte parti ale lumii industria muzicala bubuie si toti artistii incearca abordari noi, depasind bariere si chiar socand, de multe ori, la noi singurul soc ar fi sa auzim la radio ceva care sa nu ne faca urechile sa sangereze. As vrea sa pot da drumul la un post de radio si sa nu simt ca mi se scurg neuronii din creier pe podea. Utopie, va zic.

 

Muzica romaneasca mainstream din anii 2000 era proasta pentru ca de-abia se descoperisera apa calda si libertatea de exprimare, dar tot ce se scotea atunci era macar amuzant si cat de cat original. Muzica romaneasca din 2015 nu se compara, din punct de vedere al calitatii, cu cea din 2000. E de 10 ori mai proasta, in conditiile in care ar fi fost cazul sa evolueze, macar putin. Au oamenii tot ce se poate: echipamente, voci, bani, singurul lucru care pare sa lipseasca fiind bunul simt. De ce sa scoti ceva decent cand poti scoate mizerii pe banda si sa iti iei banul ?

 

De ce sa promovezi oameni cu talent si chef de munca daca e mai simplu sa nu o fac ? Cum adica sa vina altii noi si necunoscuti sa cante melodii cu versuri care au logica ? E Andra, toata lumea o iubeste pe Andra. Falava.

Imi vine sa plang lacrimi acide cand aud tentativele jalnice ale unor asa zisi rapperi de a face doua versuri sa rimeze, si nici asta nu le iese, mai nou. Ca si cum e un mare efort sa faci rime din proverbe imbecile traduse din engleza, de nu reusesc nici macar atat. Niciodata sa nu spui niciodata. Paradox. Wow. Cat de metafizic si fin. Much philosophy.

 

„La inceput, cand ne-am vazut

Niciunul n-a crezut in dragoste

Da’ ne-a luat valul pe amandoi

Acum uita-te la noi, e dragoste.”

 

Andra sau Cabron (unul din ei ca nu mai am curaj sa mai ascult o data), mare filozof si erudit, 2015 ! A zis-o unu Nietzche pe aia cu „Dumnezeu e mort”, dar asta e mult mai tare si mai profunda. Cred ca va deveni duma secolului. Si mai si rimeaza ! Dragoste rimeaza aproape perfect cu dragoste. Filozofie in poezie. Asa ceva chiar n-am mai intalnit !

 

E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !

Autor: Dj Ron Hewitt

 

Originally posted 2015-09-27 23:07:55.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.