Life

Polenul, un miracol al naturii


Dragi cititori, astăzi vă recomand un produs minunat, care întărește sistemul imunitar și previne apariția răcelii și a virozelor din sezonul rece.

 

Polenul este un miracol pentru mulți dintre noi, dar trebuie să-l consumăm atunci când suntem încă sănătoși. El mai este recomandat pentru tonificarea musculaturii, energizant în perioadele de efort fizic și intelectual susținut, sport de performanță, competiții și examene. Un tonic general, energizant și mineralizant, contribuie la o bună funcționare a organismului, ameliorează stările de slăbiciune cauzate de stres și oboseală și, datorită conținutului bogat în fibre, reglează tranzitul intestinal. Polenul este o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile: A (şi provitamina A), D, E, F, cât şi hidrosolubile: C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), conţinând atât macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na cât şi microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.

 

Modul de utilizare a polenului: Pentru copii între 3 și 5 ani se recomandă o doză de 5-10g/zi, copii între 6 și 12 ani o doză de 10-15 g/zi; adulți, doza de atac este de 30-40g /zi, iar doza de întreținere este de 16-20 g/zi. Polenul se poate administra în mai multe variante și anume: cure scurte de o lună pe an, însă acestea sunt lipsite de eficacitate. Cura regulată, atunci când începe fiecare sezon, 45 de zile consecutiv sau două cure pe an a câte 90 de zile, la început de iarnă sau la sfârșitul verii. Cure zilnice în care se ia câte 2-3 grame pe zi în funcție de indicațiile specifice fiecărei afecțiuni. Polenul poate fi consumat numai uscat foarte bine, dizolvat în apă dar și simplu, amestecat cu miere.

Miracolul vieții sănătoase dulce-acrișor.

Poate fi dizolvat în lapte, de evitat dizolvarea acestuia în cafea sau ceai deoarece proprietățile sale curative și benefice sunt mult diminuate. Este de preferat, înainte de a înghiți granulele, să fie ținut sub limbă pentru o mai bună absorbție a elementelor importante.Trebuie menționat faptul ca polenul este contraindicat persoanelor care suferă de obezitate, exces de colesterol și lipide în sânge, diabet precum și în cazul celor cu manifestări alergice.

Însănătoșire grabnică!

Originally posted 2015-10-28 01:39:06.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.