Life

Pestele – sanatate curata

Medicii si expertii recomanda ca in alimentatia noastra sa fie inclus si pestele. Ca un exemplu japonezii, in medie, traiesc mai mult si au mai putine probleme de cancer si boli cardiovasculare, deoarece ei au inclusa in alimentatia lor mult peste. Daca ne uitam la campanile publicitare ale marilor si micilor companii farmaceutice, vom remarca ca recomanda capsule care contin acizi grasi Omega3. Chiar daca medicamentele moderne sunt o bogata sursa de vitamine si minerale necesare, cel mai sanatos mod de a obtine acestea pentru organism sunt prin alimente sanatoase si naturale. Din acest motiv este recomandat sa se consume carne de peste de mai multe ori pe saptamana.

Ce o recomanda carnea de peste?

Carnea de peste nu contine multe calorii si este bogata in substante nutritive benefice pentru organism. Aici sunt unele dintre cele mai importante ingrediente care pot fi gasite in peste: vitamine din complexul B, fier, iod, potasiu, calciu, sodium, acizi grasi polinesaturati, selenium si zinc. S-a dovedit ca includerea carnii de peste sau a uleiului de peste, in dieta noastra saptamanala, reduce probabilitatea unui atac de cord, protejeaza oasele si incetinesc procesul de imbatranire.

Cateva afectiuni si dureri in care se recomanda consumul de peste si unde acesta actioneaza aproape ca un medicament: acne, anemie, boli ale vaselor de sange, boli de inima, obezitate, pierderi de memorie, depresie, impotenta, unele tipuri de cancer, infertilitate, insomnia, osteoporoza, crestere tensiunii arteriale, sindrom premenstrual, diverse proble ale pielii, probleme de menopauza, oboseala cronica, scaderea nivelurilor sanguine de trigliceride, stress si incetineste procesul de imbatranire.

Pestele ca un aliment sanatos, contine cantitati semnificative de proteine, nivelul de grasime este relativ scazut, carbohidrati in cantitati mici si o cantitate semnificativa de vitamine si minerale considerate ca o parte importanta a procesului de nutritie. Multe studii sustin faptul ca a consuma o singura masa cu peste pe saptamana creste perioada de varsta cu 10% pana la 13%.

Deci concluzia este sa consumati peste in fiecare saptamana!

Originally posted 2015-11-24 23:11:15.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.