A fost descoperit un tratament care te scapa de fobii

Aulofobia e un cuvânt care definește fobia de flaute. E amuzant, dar e și nasol că acest cuvânt a fost inventat pentru că există persoane care suferă de o teamă de flaute atât de acută încât le împiedică să aibă o viață liniștită. Oricine suferă de o fobie reală, și nu doar de o frică, îți va spune că, deși teama lor nu are niciun sens, nu au nicio putere s-o controleze. Fobiile întrerup programul zilnic al oamenilor, le reduc stima de sine, le limitează productivitatea și le pot distruge relațiile, pentru că oamenii care au fobii fac, de obicei, tot ce se le stă în putere ca să nu-și confrunte frica.   Există multe tipuri de terapii disponibile pentru tratarea fobiilor, dar majoritatea sunt procese lungi și costisitoare. Ratele de succes în tratarea fobiei cu ajutorul metodelor existente au fost destul de întâmplătoare, în funcție de fiecare pacient în parte. Descoperirile unor noi cercetări asupra metodelor de tratare a fobiilor sunt în contrast puternic cu tratamentele farmacologice și comportamentale actuale, ceea ce ar trebui să le dea speranță persoanelor care suferă de frici iraționale.

Citeste si:  Reflux acid sau reflux gastroesofagian
tratamentele farmacologice   Dr. Marieke Soeter și Merel Kindt, de la Departamentul de Psihologie clinică al universității din Amsterdam, și-au publicat recent descoperirile în ultimul număr al revistei Biological Psychiatry și au scris despre o metodă de succes pentru reducerea instant și pe termen lung a fricii după administrarea unui tratament farmacologic. Cercetătorii au încercat să construiască pe noțiunea de reconsolidare, un concept definit acum 15 ani de dr. Joseph LeDoux. Acesta a descoperit că atunci când amintirile sunt activate, pot fi alterate în feluri care le pot intensifica sau dilua, așadar amintirea fricii care a stârnit fobia poate fi întărită sau diluată.   Pentru cercetare, Soeter și Kindt au selectat 45 de participanți care sufereau de arahnofobie și i-au împărțit în două grupe. După ce au fost expuși la o tarantulă timp de două minute, un grup a primit o singură doză de propranolol, care e un medicament ce blochează adrenalina și e folosit pentru probleme de inimă. Celălalt grup a primit un placebo.
Citeste si:  Mamele adolescente din România
  Descoperirile au arătat că întreruperea reconsolidării amintirii înfricoșătoare a transformat comportamentul de evitare într-unul de abordare. Cu alte cuvinte, participanții care au primit propranolol au prezentat un comportament de evitare redus și un comportament de abordare crescut când s-au confruntat cu păianjeni în viitor, cel puțin în următorul an după experiment. Au fost mai puțin speriați de păianjeni decât cei care au primit placebo-ul. Și au rămas mai puțin speriați tot anul.   În prezent, pacienții cu tulburări de anxietate și traume participă la mai multe ședințe de terapie comportamentală sau iau pastile care le micșorează temporar simptomele, a zis Kindt. Noul tratament e mai mult ca o operație chirurgicală decât ca o terapie.” Descoperirile arată clar că există potențial pentru un tratament de vindecare într-un singur pas.  

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. A murit Edith Gonzales, una dintre cele mai cunoscute vedete de telenovele, îndrăgită de publicul din România
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’