Investigatii

Noi dovezi în legătură cu izbucnirea incendiului din Clubul Colectiv


 

Un clip video postat de un utilizator pe rețelele de socializare scoate la lumină noi detalii importante despre cazul incendiului din Clubul Colectiv, ce a avut loc în data de 30 octombrie. Video-ul prezintă imagini din timpul concertului și a fost făcut public duminică, pe canalul Youtube. Potrivit informațiilor furnizate de mass media, incendiul s-a produs în club în momentul când se cânta melodia rock ”The Day We Die” lansată de trupa Goodbye to Gravity.

 

Înregistrarea prezintă imagini care contrazic informațiile apărute în presă. Materialul video arată momentul artistic, când membrii trupei rock cântau noua lor piesă. Ceea ce este foarte important, este faptul că incendiul nu a început nici după ce cântecul s-a încheiat. Acest detaliu a stârnit controverse în rândul celor care au văzut videoclipul online. Unul dintre utilizatorii Youtube a comentat înregistrarea, precizând că „The Day We Die” este prima melodie interpretată de trupă, și nu este momentul când a început incendiul din Clubul Colectiv.

Noi dovezi în cazul incendiului din Colectiv

,,Nu artificiile de la început au aprins buretele. Vinovate sunt artificiile lansate la jumătatea concertului”, a comentat utilizatorul, potrivit Antena1.ro.

În data de 30 octombrie a avut loc unul dintre cele mai grave incendii din România. Tragedia s-a soldat cu 31 de morți și 140 de răniți preluați de spitalele din București. Victimele prezintă leziuni grave, care le pot provoca decesul în orice moment. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că este posibil ca în următoarea perioadă să se dubleze numărul deceselor în rândul victimelor incendiului din Colectiv, relatează publicația Adevărul.ro.

 

În memoria victimelor Guvernul a aprobat o hotărâre prin care au fost declarate trei zile de doliu național. Procurorii au deschis dosar penal în acest caz. Cei trei patroni ai Clubului Colectiv au fost reținuți de procurorii instanței supreme. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Învinuiții au fost aduși cu mandat la Parchet unde urmează să fie audiați în legătură cu producerea incendiului din Clubul Colectiv.

 

Originally posted 2015-11-03 09:26:43.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.