Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii


Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii 1

Sâmbătă, în prima parte a zilei, va fi atmosferă plăcută aproape peste tot. După prânz revine instabilitatea şi asta înseamnă alte reprize de ploaie la deal, la munte, în nord, centru şi est.

Vor fi şi ploi torenţiale, cu grindină şi vijelii, iar descărcările electrice devin tot mai frecvente. În sud şi vest va ploua puţin şi pe zone restrânse, iar în zonele sudice avem de suportat o căldură sufocantă.

Raportul temperatura umezeala va depăşi pragul critic, iar maximele termice vor fi de la 22 la 32 de grade.

După lăsarea nopţii, vor mai fi ceva ploi în nord, centru şi est. În restul ţării găsim vreme bună, iar în ţinuturile vestice se înseninează. Minimele, comparabile cu cele din noaptea trecută, pleacă de la 12 grade în depresiuni şi ajung la 22 de grade pe litoral.

Duminica ne-aduce cam aceleaşi condiţii meteo. Vreme caldă, o dimineaţă însorită şi o după-amiază instabilă. Aversele vin în mai multe reprize şi TOT în zonele de deal şi munte, în nord, est şi centru. Mai apar fenomene violente, presiunea atmosferică rămâne scăzută şi maximele se opresc pe la 31 de grade.

Citeste si:  Referendumul e profund politic. Să nu ne ascundem... (VIDEO)

Citește și

Explicaţiile autorităţilor pentru inundaţia din Capitală: ”O astfel de ploaie loveşte la 10 ani”

BUCUREŞTI
Şi Bucureşti avem o dimineaţă plăcută, dar după prânz reapare disconfortul termic şi atmosferă va fi înăbuşitoare. Maximă ajunge pe la 31 de grade, iar pe seara pot să vină câteva averse.

Vremea în fiecare regiune

În Bărăgan şi Dobrogea, atmosfera va fi însorită, curând apare disconfortul termic, iar pe seară este posibil să plouă sporadic.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va fi destul de cald la amiază, dar instabilitatea creşte şi apar averse zgomotoase, cu fenomene electrice şi chiar vijelii.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, vremea frumoasă durează câteva ore dimineaţa. Apoi se adună norii, iar mai târziu o să plouă serios şi pe aici. Ploi mai vin şi pe timpul nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme plăcută dimineaţa, dar tot mai instabilă după prânz. Temperaturile se opresc pe la 25 de grade, iar aversele pot deveni torenţiale. Şi peste noapte mai vin ceva ploi.

Citeste si:  Wine 101: Essential Wine Tips and Information

Pentru vestul ţării se anunţă vreme însorită, caldă şi destul de plăcută. Maximele cresc cu două grade faţă de ieri, însă scăpăm de zăpuşeală.

În Transilvania, instabilitatea creşte din a doua parte a zilei, când apar noi serii de averse. Termic nu prea sunt diferenţe faţă de ieri.

În Oltenia va fi soare şi foarte cald, aşa că pe la prânz vom avea deja atmosfera înăbuşitoare. Raportul temperatura-umezeala creşte şi depăşeşte pragul critic.

Am ajuns în sud, unde sâmbătă prindem soare şi temperaturi ridicate. Dimineaţa va fi ceva mai bine, însă mai târziu, aerul devine irespirabil.

Vremea la munte

La munte, week-endul se arăta destul de ploios. În această dimineaţă va fi vreme bună, însă mai târziu se întorc aversele. Apar şi descărcări electrice, vijelii, grindina şi ploi torenţiale.

Vremea pe litoral

Pe litoral, se pare că aversele apar şi în perioada următoare. Astăzi va fi vreme frumoasă în ansamblu, dar după prânz încep să se adune norii de ploaie. Temperaturile rămân foarte mari.

Citeste si:  Afecțiunea care omoară 54.000 de oameni anual. România are doar 11 centre de îngrijire
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Home page
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.