UE, îngrijorată de legea controversată prin care se defineşte „statul-naţiune al evreilor”


iStock

lege israel

Uniunrea Europeană a declarat că este îngrijorată de legea adoptată în Israel prin care se defineşte statul-naţiune al evreilor, relatează Reuters.

„Suntem îngrijoraţi, am exprimat această îngrijorare şi vom continua să ţinem legătura cu autorităţile israeliene în acest context”, a declarat o purtătoare de cuvânt a şefei diplomaţiei UE, Federica Mogherini.

”Am spus foarte clar că atunci când vine vorba despre soluţia bazată pe coexistenţa a două state (unul israelian şi unul palestinian, n.r.), credem că aceasta este singura modalitate de a avansa şi orice măsură care ar complica suplimentar sau ar face ca această soluţie să devină realitate trebuie să fie evitată”, a adăugat ea.

Parlamentul Israelului a adoptat o lege controversată care defineşte acest stat drept statul evreilor deşi o cincime din populaţie este arabă.

Legea elimină araba dintre limbile oficiale şi defineşte Ierusalimul drept capitala întreagă şi unită a ţării, deşi oraşul e actualmente divizat, între israelieni şi palestinieni. Mai mult, actul normativ, proclamă dezvoltarea coloniilor israeliene drept interes naţional.

Citeste si:  Boris Johnson a demisionat de la șefia Ministerului de Externe. Cine îl înlocuieşte

Criticată vehement de deputaţii arabi, legea e considerată de premierul Netanyahu, „un moment definitoriu”. Natalitatea superioară în rândul minorităţii arabe este unul dintre motivele pentru care s-a dorit o asemenea lege, discutată din 2011.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

lege israel Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis