General

UE, îngrijorată de legea controversată prin care se defineşte „statul-naţiune al evreilor”

iStock

lege israel

Uniunrea Europeană a declarat că este îngrijorată de legea adoptată în Israel prin care se defineşte statul-naţiune al evreilor, relatează Reuters.

„Suntem îngrijoraţi, am exprimat această îngrijorare şi vom continua să ţinem legătura cu autorităţile israeliene în acest context”, a declarat o purtătoare de cuvânt a şefei diplomaţiei UE, Federica Mogherini.

”Am spus foarte clar că atunci când vine vorba despre soluţia bazată pe coexistenţa a două state (unul israelian şi unul palestinian, n.r.), credem că aceasta este singura modalitate de a avansa şi orice măsură care ar complica suplimentar sau ar face ca această soluţie să devină realitate trebuie să fie evitată”, a adăugat ea.

Parlamentul Israelului a adoptat o lege controversată care defineşte acest stat drept statul evreilor deşi o cincime din populaţie este arabă.

Legea elimină araba dintre limbile oficiale şi defineşte Ierusalimul drept capitala întreagă şi unită a ţării, deşi oraşul e actualmente divizat, între israelieni şi palestinieni. Mai mult, actul normativ, proclamă dezvoltarea coloniilor israeliene drept interes naţional.

Criticată vehement de deputaţii arabi, legea e considerată de premierul Netanyahu, „un moment definitoriu”. Natalitatea superioară în rândul minorităţii arabe este unul dintre motivele pentru care s-a dorit o asemenea lege, discutată din 2011.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!lege israel

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-19 20:20:10.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.