„Ţinutul Vulcanilor”, locul din România unde se fac safari-uri


Pro TV

turism Tusnad

Vestită pentru apele sale minerale şi termale, cu proprietăţi curative, România nu prea are grijă de ele. Multe izvoare şi staţiuni zac în ruină. Dar sunt şi unele pe care oamenii harnici le-au transformat în afaceri înfloritoare.

„O să strângem fructe de pădure, o să strângem ciuperci, o să vedem câteva obiective interesante”… aşa începe „safari tour”, o plimbare de o zi prin Ţinutul Vulcanilor – zona cuprinsă între lacul Sfânta Ana şi Băile Tuşnad. Primele explorate sunt izvoarele naturale de apă minerală şi termală.

„Dacă v-aţi aşeza în apă, peste 5 minute se depun nişte bule de aer şi dacă staţi 10 minute, pielea începe să se înroşească. E bună pentru boli reumatismale, boli cardiovasculare…”

Pădurile din jurul Tuşnadului sunt pline acum de zmeură, afine, ciuperci, dar şi de urşi, care apar adesea în calea turiştilor. Tibor Becze, ghid turistic: „Sunt unii care vin special pentru natura neatinsă de om. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu oameni care au ocolit Valea Prahovei pentru că acolo este aglomeraţie.”

Citeste si:  Investițiile în culturile de mure, un succes în 2018. Profitul scos dintr-un hectar

Turul Safari se încheie cu un picnic lângă izvorul de apă minerală. Excursia costă 70 de lei de persoană şi se organizează de fiecare dată când se strâng cel puţin 15 doritori.

Citește și

„Staţiuni” din România pe care le găseşti doar cu GPS-ul. Nu există indicatoare sau trotuar

Câteva asociaţii turistice din zona au creat împreună peste 50 de programe pentru vizitatori. Fie că vânează şopârle, pescuiesc pe Olt sau fac colaci secuieşti, nu au timp să se plictisească. Cea mai nouă provocare pentru ei este „Moonlight party”, o petrecere nocturnă într-o fostă cariera de piatră, unde cina se găteşte pe rocă vulcanică.

„Costă 120 de lei de persoană care include mâncarea, consumul de băuturi alcoolice nelimitat şi transportul la locaţie, ghidul… de la ora 7 până la ora 12. Dacă lumea se simte bine, stăm şi până la zori”, spune un ghid.

Primăria a investit şi ea într-un centru wellness care captează apele cu proprietăţi curative. 80 de lei costa un abonament de o zi.

Citeste si:  Accident cu şapte victime la Predeal. Circulaţia pe DN1 a fost oprită

În zonă, meniurile sunt cu specific secuiesc. Hanul de la intrarea în staţiune are o ofertă numai bună pentru pofticioşi – au la dispoziţie o oră şi jumătate să mănânce tot ce vor, atât cât pot, şi plătesc 28 de lei.

Pe lângă cele câteva hoteluri mari, în staţiune au apărut nenumărate pensiuni cochete, risipite în pădure sau înşiruite pe malul Oltului. Cazarea cu mic dejun porneşte de la 120 de lei pe noapte la pensiunile de trei stele şi poate ajunge la 250 de lei, în cazul hotelurilor de 4 stele.

turism Tusnad Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  8. Ce afaceri are Geanina Ilieș. Cea mai ”hot” vedetă de la Ferma a povestit din ce face bani!