Şedinţă de guvern, la ora 14:00. Ce OUG ar urma să fie adoptată


Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Vasilica Viorica Dancila la sedinta de guvern

Guvernul se reuneşte marţi într-o şedinţă unde, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu ar urma să fie adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe mediu care trebuie să pună în acord cu o Directivă europeană.

Şedinţa Guvernului a fost anunţată oficial pentru ora 14.00 abia luni seară. De obicei, şedinţele au loc miercuri sau joi, nu marţi, ceea ce a dus la apariţia unor speculaţii potrivit cărora ar urma să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Liderii PSD şi ALDE au negat însă luni că ar urma să se adopte un astfel de OUG.

Guvernul poate emite OUG doar în perioada în care Parlamentul se află în sesiune, adică până pe 19 iulie.

UPDATE 09:45 Ministrul Apărării, Mihai Fifor, ar urma să prezinte în şedinţa de marţi a Cabinetului Dăncilă proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul de înzestrare a Marinei cu baterii de artilerie de coastă.

Citeste si:  Surse: Plafonarea preţului la gaze ar distorsiona piaţa şi ar aduce României un nou infringement din partea CE

Preşedintele Senatului a afirmat însă luni că motivul e cu totul altul, chiar dacă e vorba tot de o ordonanţă de urgenţă. “Mâine se ţine şedinţa de Guvern pentru că este o altă OUG, pe mediu, care trebuie să pună în acord Directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de Guvern”, a declarat Tăriceanu luni seară. El nu a exclus însă ideea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a spus că „nu ar fi de neconceput.”

Citește și

Purtătorul de cuvânt al ALDE: Nu este prevăzută o ordonanţă cu tema graţierii

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat, spunând că atât premierul, cât şi ministrul Justiţiei au infirmat „aceste zvonuri apărute în spaţiul public”. De altfel, ministrul Tudorel Toader a declarat luni că la Ministerul pe care îl conduce nu există în dezbatere sau în avizare o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Premierul Vasilica Viorica Dancila la sedinta de guvern
Citeste si:  Sute de joburi pentru români în Olanda. Ce salarii oferă angajatorii pentru bucătari, ingineri și agricultori
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Tags: oug, sedinta, guvern, ordonanta, amnistie, gratiere, calin popescu tariceanu, liviu dragnea, viorica dancila, tudorel toader,

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică