General

Produs periculos pentru consumatori retras dintr-un mare lanț de magazine. Ce s-a descoperit

iStock

carne in supermarket

Merele verzi importate din Polonia și vândute în ultima săptămână din iunie și prima parte a lunii iulie,  într-un lanț se magazine din România, au fost retrase, după ce s-a descoperit o cantitate de pesticide peste limita admisă.

”În cadrul controalelor de rutină s-a descoperit în produsul ”Mere verzi”, sortimentul Golden Delicious, o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisă de lege.

Clorpirifos poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractrarea pupilelor, erupții, diaree sau spasme musculare. La numite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.

Merele verzi, sortimentul Golden Delicious, au fost vândure de Lidl România de la 24.06.2018 până la 02.07.2018. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a retras merele în cauză de la vânzare. Rugăm consumatorii să returneze merele în oricare dintre magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată pe site-ul ANVSA.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și


Cum arată și ce servicii oferă primul magazin smart, deschis la Shanghaicarne in supermarket

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-13 14:04:59.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.