General

Preşedintele din Zimbabwe a anunţat înfiinţarea unei agenţii spaţiale

Agerpres

Emmerson Mnangagwa

Preşedintele statului Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, a anunţat marţi crearea unei agenţii spaţiale naţionale menite să devină un ”instrument de modernizare şi industrializare a ţării”, cu trei săptămâni înainte de viitoarele alegeri generale.

„Noua noastră traiectorie economică trebuie să se bazeze pe o exploatare judicioasă a resurselor noastre naturale şi pe o industrializare bazată pe materii prime”, a declarat Mnangagwa, referindu-se în special la agricultură.

Viitoarea agenţie va avea drept misiune desfăşurarea de sateliţi de observare a Terrei şi de navigaţie care ar urma să amelioreze rezultatele din agricultură, explorarea minieră, supravegherea sanitară şi a faunei, a mai spus şeful statului.

Emmerson Mnangagwa i-a urmat la putere în Zimbabwe lui Robert Mugabe, care a fost forţat să demisioneze de armată şi de partidul său după 37 de ani la putere.

Noul preşedinte a promis să relanseze economia ţării, secătuită după regimul predecesorului său.

Citește și


Momentul în care un grup de zimbabwieni cântă Imnul României

Emmerson Mnangagwa este favorit al alegerilor prezidenţiale de la 30 iulie, în condiţiile în care opoziţia este slăbită după moartea liderului său istoric, Morgan Tsvangirai, în luna februarie, notează AFP.Emmerson Mnangagwa

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-11 03:50:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.