O tânără româncă a inventat ceva unic în lume

  La numai 28 de ani, Raluca Ada Popa este doctor în informatică și conform descoperă.ro este deja una din cele mai succes femei de pe mapamond. Crescută la Sibiu, Raluca și-a luat doctoratul la Massachusetts Institute of Technology  și a inventat softul care are rolul să protejeze datele confidențiale împotriva hakerilor sau a celor interesați să ne monitorizeze ilegal.   Proiectul inițiat și dezvoltat de Raluca Ada Popa se numește CryptDB și este folosit încă din anul 2013 de companii de renume mondial printre care Google sau Lincoln Labs. Practic românca a reușit să creeze sisteme informatice care nu au fi putut sparte de nimeni până în prezent. Giganții din industria IT au oferit sume imense pentru programul informatic inventat de româncă care a devenit un programator extrem de căutat la nivel mondial. Raluca-Ada-Popa-a-cucerit-lumea   De asemenea instituții de top din SUA îi folosesc softurile create, una din acestea fiind spitalul  Newton-Wellesley din Boston.
Citeste si:  Cocuța, Bogdan Boantă, CRBL și Oase au inventat o nouă metodă de a opri mașini în Asia Express
Pregătirea și mai ales valoarea româncei a fost recunoscută de instituții de învățământ de top din lume, universității ca și Stanford, Princeton sau Harvard făcându-i oferte pentru un post universitar. Până la urmă Raluca a ales să predea la Universitatea din Berkeley, a cărei ofertă i s-a părut cea mai tentantă.   Raluca Popa a primit în acest an și premiul pentru cel mai performant student român care a activat în ultima perioadă în străinătate, premiu care a recunoscut extraordinara evoluție a tinerei românce și care a fost decernat în urma unei jurizări făcute de peste 1000 de personalități din mediul academic și cultural din România.Premiul i-a fost acordat de Liga Studenților Români din Străinătate.   Pe pagina ei personală de la Universitatea din Berkeley, Raluca Ada Popa spune că este interesată de sisteme de securitate și de criptologie aplicată. Aceasta mai amintește că a mai urmat un an de studii postodctorale la ETH Zürich unde a studiat Sisteme de Securitate cu profesorul Srdjan Capkun.
Citeste si:  Trump a cerut ţărilor NATO să crescă cheltuielile pentru apărare la 4%. Cine a dezvăluit informaţia
  Raluca mai precizează că are două diplome obținute de la MIT, una în Matematică și una în Informatică, precum și un Master în inginerie informatică obținut la aceeași facultate.  
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Home page
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  8. Ce afaceri are Geanina Ilieș. Cea mai ”hot” vedetă de la Ferma a povestit din ce face bani!