General

McDonald’s a retras salate din 3.000 de restaurante, din cauza unui parazit periculos

iStock

McDonald

McDonald’s a decis retragerea salatelor vândute în 3.000 de restaurante din 14 state americane, după ce cel puțin 61 de persoane au contractat parazitul unicelular Cyclospora în ultima săptămână.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, citați de CNN, cel puțin 61 de persoane din Illinois, Iowa, Indiana, Wisconsin, Michigan, Ohio, Minnesota, Nebraska, Dakota de Sud, Montana, Dakota de Nord, Kentucky, West Virgina și Missouri au manifestat simptome similare, depistându-se în cazul lor un parazit intestinal care le-a provocat o stare de rău.

În cursul săptămânii, responsabilii în domeniul Sănătății din Illinois și Iowa au precizat că îmbolnăvirile ar avea legătură cu salatele de la McDonald’s consumate. Acum, oficialii americani încearcă să descopere care dintre ingredientele din salată a provocat îmbolnăvirea oamenilor.

„Ancheta este la început, dar luăm măsuri pentru a ne asigura că toți consumatorii știu despre pericolul ca anumite produse să fie contaminate, astfel încât să se poată proteja mai bine și se trata, în cazul în care se simt rău”, a spus comisarul pentru Sănătate Scott Gottlieb, într-un comunicat.

De la începutul lunii mai, în Illinois s-au înregistrat 90 de cazuri de îmbolnăvire, iar în statul Iowa au fost 15 cazuri de la începutul lui iunie.

Citește și


România, printre țările afectate de legumele infectate cu Listeria. Produsele retrase de pe piață

Într-un comunicat de presă, reprezentanții McDonald’s au precizat: „Din motive de siguranță, am decis în mod voluntar să oprim vânzarea de salate la anumite restaurante, până când putem găsi un alt furnizor de salată. Am început să retragem salatele din restaurantele vizate și din centrele de distribuțție, adică din 3.000 de restaurante”.

Parazitul Cyclospora cauzează infecții intetinale. Simptomele se pot declanșa la o săptămână sau mai mult după ce o persoană a consumat alimentele contaminate. Acestea includ pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate, crampe stomacale, amețeală, oboseală, stări de greață, dureri de cap, febră, dureri musculare și alte simptome specifice răcelii.

Boala poate dura de la câteva zile la câteva luni, pacienții având nevoie de tratament cu antibiotice.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!McDonald

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-14 15:24:38.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.