McDonald’s a retras salate din 3.000 de restaurante, din cauza unui parazit periculos


iStock

McDonald

McDonald’s a decis retragerea salatelor vândute în 3.000 de restaurante din 14 state americane, după ce cel puțin 61 de persoane au contractat parazitul unicelular Cyclospora în ultima săptămână.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, citați de CNN, cel puțin 61 de persoane din Illinois, Iowa, Indiana, Wisconsin, Michigan, Ohio, Minnesota, Nebraska, Dakota de Sud, Montana, Dakota de Nord, Kentucky, West Virgina și Missouri au manifestat simptome similare, depistându-se în cazul lor un parazit intestinal care le-a provocat o stare de rău.

În cursul săptămânii, responsabilii în domeniul Sănătății din Illinois și Iowa au precizat că îmbolnăvirile ar avea legătură cu salatele de la McDonald’s consumate. Acum, oficialii americani încearcă să descopere care dintre ingredientele din salată a provocat îmbolnăvirea oamenilor.

„Ancheta este la început, dar luăm măsuri pentru a ne asigura că toți consumatorii știu despre pericolul ca anumite produse să fie contaminate, astfel încât să se poată proteja mai bine și se trata, în cazul în care se simt rău”, a spus comisarul pentru Sănătate Scott Gottlieb, într-un comunicat.

Citeste si:  2018-MAREA UNIRE şi Tribunismul (XL): România e Belgia Orientului! - Politica cea mai bună e ... aceea care ne păzeşte de toate excesele egoismului – Criza Tribunei! | Cultura

De la începutul lunii mai, în Illinois s-au înregistrat 90 de cazuri de îmbolnăvire, iar în statul Iowa au fost 15 cazuri de la începutul lui iunie.

Citește și

România, printre țările afectate de legumele infectate cu Listeria. Produsele retrase de pe piață

Într-un comunicat de presă, reprezentanții McDonald’s au precizat: „Din motive de siguranță, am decis în mod voluntar să oprim vânzarea de salate la anumite restaurante, până când putem găsi un alt furnizor de salată. Am început să retragem salatele din restaurantele vizate și din centrele de distribuțție, adică din 3.000 de restaurante”.

Parazitul Cyclospora cauzează infecții intetinale. Simptomele se pot declanșa la o săptămână sau mai mult după ce o persoană a consumat alimentele contaminate. Acestea includ pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate, crampe stomacale, amețeală, oboseală, stări de greață, dureri de cap, febră, dureri musculare și alte simptome specifice răcelii.

Boala poate dura de la câteva zile la câteva luni, pacienții având nevoie de tratament cu antibiotice.

Citeste si:  Cine sunt românii care ar putea călători în SUA fără vize. Solicitarea ministrului Finanțelor către ambasadorul american

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

McDonald Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Home page
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.