General

Luau șpagă 15.000 de lei pe zi de fiecare

Judecătorii Tibunalului din Bihor a decis plasarea în arest, pentru 30 de zile, a zece cadre medicalebănuite de procurori că au desfășurat una din cele mai mari operațiuni de luare de șpagă din istoria recentă a medicinei românești, conform publicației stiripesurse.ro

Astfel rețeuaua care a fost destructurată în urma perchezițiilor făcute ieri de poliția din Bihor, sub coordonarea procurorilor de caz, era atât de rapace încât în ultimele 2 săptămâni doar 4 pensionari din 738 au scăpat fără să dea șpagă pentru dosarul de pensie. Din rețea făceau parte nu doar medici ci și asistentele medicale, care de obicei intermediau șpaga și primeau 30% din șpaga medicului, conform unor surse apropiate de anchetă.

Practic toată Comisia de Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Bihor a fost arestată urmare a perchezițiilor efectuate. Se pare că sumele cele mai mici primite de cadrele medicale erau de aproximativ 3-400 de euro pentru un nou dosar iar pentru revizuirea unor aspecte din dosarele mai vechi aceștia se mulțumeau cu 100 de euro.

Polițiștii au rămas la propriu cu gura căscată când au găsit doar într-o singură locuință a unei doctorițe 350 de mii de lei, 500.000 de euro și peste 120.000 de dolari. În altă locuință, de această dată a unui medic au fost găsiți aproximativ 1 milion de lei iar la alt cadru medical acasă acte de propietate care dovedeau că deține nu mai mult nici mai puțin de 15 case.

Doctorița Ana Guţ a fost prinsă având în mașina personală suma de 205.000 lei și aproape 20.000 de euro în timp ce acasa poliția a mai descoperit alte sume impresionante.

Jurnaliștii de la Vocea Transilvaniei susțin că dețin informații potrivit cărora existau zile în care cei 10 membrii ai comisiei (5 medici și 5 asistente) plecau acasă cu peste 15.000 de lei de fiecare. Ca nu înțelegeți greșit, 15.000 de lei noi, echivalentul a aproape 4000 de euro.

Practic polițiștii au ridicat mormane de bani de la locuințele personale ale învinuiților, de la cabinetele lor și de la casele rudelor unde ascundeau banii.

Pentru moment cei 10 membrii ai comisiei vor trebui să aștepte în arest rezultatul anchetei care pare că va dezvălui alte lucruri surpinzătoare.

Originally posted 2015-06-19 07:51:03.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.