Kim Jong-un va grația mai mulți deținuți, pentru prima dată de când a venit la putere


AFP

Kim Jong-un

Coreea de Nord va acorda grațiere mai multor deținuți, pentru prima dată în ultimii trei ani, de când a venit la putere liderul Kim Jong-un, a anunțat televiziunea de stat KCNA luni.

Prezidiul Adunarii Supreme a Poporului (SOA) a anunțat că va emite un decret în acest sens încă de săptămâna trecută, informează NK News.

„Coreea de Nord va acorda grațiere celor care au fost condamnați de infracțiuni împotriva țării și a poporului, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Democrate Coreene”, a anunțat televiziunea de stat.

Grațierile vor intra în vigoare de la 1 august și va Phenianul solicită eforturi din partea „organismelor relevante, care să ia măsuri practice pentru a ajuta oamenii eliberați să revină la o viață de muncă normală.” Totodată, televiziunea a mai subliniat importanța „de a proteja viața independentă și creativă a maselor și de a depune eforturi altruiste pentru ei, aplicând principiul care prevede că poporul e pe primul loc.”

Citeste si:  Accident grav produs pe litoral, cu șapte victime

La rândul său, publicația Rodong Sinmun a lăudat „legăturile de sânge dintre partid și popor, care au fost consolidate datorită politicii duse de liderul suprem Kim Jong-un, care acordă importanță respectului și iubirii poporului”.

Citește și

Orfelinatele din Coreea de Nord, păzite de gardieni. De ce a dat Kim Jong-un ordinul

Ministerul sud-coreean al Unificării a reacționat, precizând că este a treia oară când regimul lui Kim Jong-un a anunțat că va recurge la grațieri colective. Astfel de anunțuri au fost făcute în 2012 și 2015, însă autoritățile nord-coreene nu au dat mai multe detalii. În 2012, acestea au concis cu aniversarea a 70 de ani de la nașterea lui Kim Jong-il, tatăl actualului lider.

Potrivit analistului Fyodor Tertiskiy, este puțin probabil să fie grațiați și cei „condamnați printr-o decizie a Comitetului de Securitate al Partidului.”

„În mod normal, nu sunt eliberați prizonierii politici. Grațierea vizează doar infractorii mărunți. Cu toate acestea, date fiind condițiile dificile din închisorile și lagărele nord-coreene, aceste grațieri pot fi percepute ca un gest de bunăvoință”, a spus analistul.

Citeste si:  Promisiunea făcută de consilierul premierului Dăncilă. Ce se întâmplă cu toate pensiile din România

La rândul său, directorul Grupului de Risc Coreea a precizat că aceste grațieri nu ar trebui interpretate excesiv: „Orice țară din lume acordă grațieri ca să crească popularitatea guvernului.”

În luna mai, liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a dat ordin președintelui Comisiei pentru Afaceri de Stat să acorde o „amnestie specială” în cazul a trei deținuți americani, care au fost repatriați în urma unei vizite a șefului diplomației americane, Mike Pompeo, la Phenian.

Și Kim Jong-il a anunțat grațieri similare în 2001 și 2005, vizați fiind „cei condamnați la muncă, și care au comis infracțiuni împotriva țării și poporului.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Kim Jong-un Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Home page
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  8. Ce afaceri are Geanina Ilieș. Cea mai ”hot” vedetă de la Ferma a povestit din ce face bani!