General

Kim Jong-un i-a trimis o scrisoare lui Donald Trump. Cerințele liderului nord-coreean

Getty

Donald Trump Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că apreciază foarte mult „eforturile energice şi extraordinare” depuse de preşedintele Statelor Unite Donald Trump pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele doua ţări, relatează joi DPA şi France Presse.

Trump a postat joi pe Twitter o copie a unei scrisori din partea lui Kim în coreeană şi o traducere în limba engleză din 6 iulie, în jurul datei când secretarul de stat Mike Pompeo a vizitat ţara izolată.

Kim nu s-a întâlnit cu Pompeo şi relatările privind vizita au indicat că nu a mers bine. Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că încearcă să o forţeze să se denuclearizeze unilateral şi un oficial citat de mass-media de stat a declarat că discuţiile au fost „foarte dezamăgitoare”.

În scrisoare, liderul nord-coreean i-a mulţumit de asemenea lui Trump pentru eforturile „în punerea în aplicare a declaraţiei comune”, referindu-se la un document convenit de cei doi lideri când s-au întâlnit la Singapore în iunie, cerându-i în acelaşi timp acţiuni concrete de consolidare a încrederii reciproce.

„Cred cu tărie că voinţa puternică, eforturile sincere şi abordarea unică a mea şi a Excelenţei Voastre, Dle Preşedinte, au avut drept scop deschiderea unui nou viitor între RPDC şi SUA”, adaugă liderul nord-coreean, declarându-se convins că eforturile reciproce vor fi „fructuoase” şi că există un „progres epocal” în îmbunătăţirea legăturilor, în timp ce summitul de la Singapore, din urmă cu exact o lună, a lansat un „proces important”.

În comentariul său asupra scrisorii, Trump a declarat: „O notă foarte frumoasă de la Preşedintele Kim al Coreii de Nord. Mari progrese au fost făcute!”.Donald Trump Kim Jong Un

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-13 06:36:14.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.