General

Familie de urşi fotografiată lângă Spitalul Miercurea Ciuc: ”Au mers să-și viziteze victimele”

Facebook/ Csaba Borboly

ursi Miercurea Ciuc

O ursoaică şi cei trei pui ai săi a fost fotografiată miercuri lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, solicitând autorităţilor relocarea de urgenţă a acestora.

Borboly Csaba a postat fotografiile pe pagina sa de Facebook şi a spus că acestea au fost făcute de asistente de la unitatea sanitară.

Glumind, el a spus pentru Agerpres că urşii au mers în vizită la spital, acolo unde au fost tratate mai multe victime ale atacurilor acestor animale.

Borboly a explicat că din imagini reiese că este vorba de o ursoaică şi cei trei pui ai săi, care au aproximativ doi ani şi a avertizat că pericolul ca cineva să fie atacat este iminent.

‘Solicităm de la minister şi de la asociaţia de vânătoare mutarea de urgenţă a familiei de urşi şi solicităm de urgenţă un plan de intervenţie descentralizată pentru exemplarele care intră în mod regulat în zonele locuite de oameni. Susţinem planul de management al ministerului, dar de la plan la fapte este un drum lung. Şi se pare că nici urşii şi nici oamenii nu vor mai avea răbdarea necesară implementării acestuia‘, a scris Borboly Csaba pe pagina sa de Facebook.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele CJ Harghita a mai cerut ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi relocarea unei ursoaice cu pui care este văzută frecvent în staţiunea Băile Tuşnad şi care a atacat, recent, un bărbat din localitate.

În Harghita, mai multe persoane au ajuns la spital în acest an în urma unor atacuri ale urşilor, autorităţile locale solicitând în repetate rânduri luarea unor măsuri pentru rezolvarea acestei probleme. ursi Miercurea Ciuc

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-19 03:58:27.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.