Donald Trump se apără după valul de critici. Temerile pe care le are un fost șef al CIA


donald trump

Acuzat că s-a lăsat manipulat de Vladimir Putin şi că a făcut de ruşine Statele Unite, Donald Trump a încercat s-o dreagă. A declarat senin că din greşeală a folosit o formă verbală afirmativă în locul uneia negative.

După care a comis o nouă gafă. Într-un interviu acordat Fox News, Trump s-a întrebat retoric de ce ar trebui America să apere orice ţară aliata din NATO. „Muntenegru este o țară mică, oamenii de acolo sunt puternici şi pot fi foarte agresivi, una-două, te trezeşti în al treilea Război Mondial”, şi-a explicat Trump dilema.

La întoarcerea acasă, Donald Trump a constatat că, mai cu seamă, una dintre declaraţiile făcute la Helsinki i-a scos din minţi deopotrivă pe republicani şi democraţi:

”Am mare încredere în serviciile noastre de informaţii, dar preşedintele Putin a negat categoric orice amestec. Voi spune asta: nu văd de ce Rusia ar fi intervenit în alegerile noastre.”

Preşedintele a încercat să liniştească furtuna, dând vina pe o stângăcie de exprimare.

Citeste si:  Legea off-shore în varianta PSD sperie investitorii străini. A fost adoptată luni seara

Citește și

Donald Trump: „Vor urma rezultate remarcabile cu Putin”

”Trebuie să fac o clarificare. Într-o propoziţie foarte importantă din declaraţia mea am folosit formula „ar fi” în loc de „nu ar fi”. Propoziţia ar fi trebuit să fie: „Nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia”. Era deci o dublă negaţie”, a spus președintele.

Chris Cuomo, corespondent CNN:Continuarea frazei trădează adevărul. Mai jos, Trump a zis: „Am încredere în ambele tabere”. Nu poţi crede ambele tabere dacă crezi una din ele. Dacă crezi propriul guvern şi concluzia că Rusia ne-a atacat, atunci nu poţi crede ambele părţi. Deci n-a fost vorba de un cuvânt greşit.”

Ca un făcut, tocmai când Trump îşi afirmă susţinerea față de serviciile americane de informaţii, s-a făcut beznă.

„Am încredere totală în agenţiile noastre de informaţii. S-a stins lumina. Cred că agenţiile de informaţii au făcut asta.”

În acest timp, noianul de critici împotriva preşedintelui a continuat. Printre cei care nu-i găsesc nicio scuză se numără şi fostul guvernator republican de California, Arnold Schwarzenneger.

Citeste si:  Reacția lui Emmanuel Macron, după ce Franța a câștigat Cupa Mondială

”A fost ruşinos. Ai stat acolo ca un taietel fiert, ca un fan al lui Putin. Mă întrebam când o să îi ceri un autograf sau un selfie”, a spus Arnold.

Democraţii au mers chiar mai departe:

Corey Booker, senator democrat de New Jersey: „Cred că oficialii care au făcut parte din delegaţia de la Helsinki ar trebuie să fie audiaţi în Congres. Cred că ar trebui să cerem acces la notele luate la acea întâlnire privată dintre Vladimir Putin şi Donald Trump.”

Un fost şef al CIA se teme de ce informaţii sensibile i-ar fi putut dezvălui Trump lui Putin.

John Brennan, fost șef CIA: „Capacităţile de spionaj ale Statelor Unite sunt extraordinar de importante, dar şi foarte sensibile. Nu ştiu dacă , prin ce a spus în acea întâlnire, dl. Trump ar fi putut afecta aceste capacităţi.”

La rândul lui Putin, nu şi-a ascuns dispreţul şi nepăsarea faţă de inculparea în Statele Unite a 12 ofiţeri ruşi pentru piraterie informatică împotriva Partidului Democrat, în toiul campaniei prezidenţiale din 2016.

Citeste si:  Cod roşu de inundaţii. Traficul pe Valea Oltului, blocat. 70 de persoane, evacuate în Vâlcea
donald trump Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Au apărut 3 noi filmări din noaptea incendiului din Colectiv.
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate