General

Discursul lui Carmen Dan, întrerupt cu aplauze de absolvenții Academiei de Poliție

Discursul lui Carmen Dan, întrerupt cu aplauze de absolvenții Academiei de Poliție 1

Cei mai tineri ofiţeri ai Ministerului de Interne au depus sâmbătă jurământul de credinţă.

Absolvenţii ”Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza” au luat parte la ceremonia de absolvire, însă din cauza căldurii şi a emoţiilor, unii dintre ei s-au topit pe picioare.

577 de ofiţeri au încheiat în acest an cursurile Academiei de Poliţie. După aproape două ore de pregătire şi nişte festivităţi organizate sub un soare arzător, 5 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Au leşinat rând pe rând.

În fața rudelor care i-au privit cu lacrimi în ochi, tinerii au bătut pasul de defilare şi au dat onorul.

Paraschiv Cosmin Alin, şef de promoţie facultatea de poliţie: ”M-am pregătit suficient în aceşti 3 ani de zile, sunt conştient că o să fie greu, dar o să mă descurc.

Citește și


Ministrul Carmen Dan a întrebat autoritățile din Buzău dacă au verificat și Întorsura Buzăului

Alin a fost cel mai bun dintre ei. A terminat cu media 10 şi este şef de promoţie. O să fie pompier, la fel ca tatăl şi fratele său.

Îmbrăcaţi în uniformă şi emoţionaţi, tinerii au resimţit din plin cele 25 de grade din aer. În această situaţie, discursul de 10 minute al ministrului de Interne a fost într-un final întrerupt de aplauzele celor din public.

Carmen Dan: ”Nu poate fi decât mândrie în sufletul oricărui părinte al cărui copil a absolvit cea mai prestigioasa instituţie de învăţământ AL Ministerului Afacerilor Interne.

La final, ministrul de Interne a explicat şi de ce a refuzat cererea fostei şefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, de a beneficia în continuare de protecţia SPP, susţinând că ar putea să o ajute Poliţia sau Jandarmeria.

Camren Dan: ”Exprimându-mi opţiunea, am spus că există alternative pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în cazul în care aceştia se simt ameninţaţi sau se simt în pericol.

Absolvenții Academiei aşteaptă acum repartiţia pe posturi, după care se vor bucura de vacanţă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.