General

CRIZĂ majoră în Germania. Partidul antisistem, Alternativa pentru Germania (AfD) a devenit a doua forță politică din țară (sondaj)

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta, antimigraţie) a depşit pentru prima oară Partidul Social Democrat (SPD, centru-stânga, la putere), într-un sondaj publicat duminică, relatează DPA, relatează news.ro

NEBUNIE totală între SUA și China: distrugătoare americane provoacă deranj în Marea Chinei de Sud

Potrivit acestui sondaj, realizat de Emnid pentru ediţia de duminică a tablodului Bild, AfD este creditat cu 17% din intenţiile de vot, iar SPD cu 16%. Cei 1.902 de respondenţi au fost întrebaţi, în perioada 20-26 septembrie, cu care partid ar vota în alegeri, dacă ar avea loc duminică.

Uniunea Creştin Democrată (CDU, centru-drepta, la putere) a cancelarului Angela Merkel şi aliata sa bavareză (Uniunea Creştin Socială (CSU, dreapta, la putere) au obţinut de asemenea un scor prost, de 27% împreună – cel mai prost rezultat pe care l-au obţinut de când face sondaje Enmid.

CDU, CSU şi SPD fac parte din actualul Guvern ar obţine împreună 43% în alegeri, porivit acestui sondaj. În ultimele alegeri, cele trei formaţiuniau obţinut împreună 53,4% din voturile exprimate.

Potrivit altui sondaj, realizat tot de Emnid, 48% dintre persoanele chestionate au declarat că nu o mai consideră pe Angela Merkel cea mai bună persoană în funcţia de cancelar.

Alţi 46% dintre respondenţi sunt de părere că ea nu ar trebui să îşi după până la final actualul mandat, care ar urma să se încheie în 2021.

De asemenea, 41% dintre respondenţi doresc să se organizeze noi alegeri.

În urma alegerilor de anul trecut nu a existat un învingător clar, iar actuala coaliţie aflată la guvernare a avut nevoie de luni de zile de negocieri pentru a se forma, după ce CDU a încercat să formeze un guvern împreună cu CSU, FDP (liberali) şi Verzi.

Al doilea sondaj a fost realizat joi asupra unui număr de 505 persoane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.