CRIZĂ majoră în Germania. Partidul antisistem, Alternativa pentru Germania (AfD) a devenit a doua forță politică din țară (sondaj)


Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta, antimigraţie) a depşit pentru prima oară Partidul Social Democrat (SPD, centru-stânga, la putere), într-un sondaj publicat duminică, relatează DPA, relatează news.ro

NEBUNIE totală între SUA și China: distrugătoare americane provoacă deranj în Marea Chinei de Sud

Potrivit acestui sondaj, realizat de Emnid pentru ediţia de duminică a tablodului Bild, AfD este creditat cu 17% din intenţiile de vot, iar SPD cu 16%. Cei 1.902 de respondenţi au fost întrebaţi, în perioada 20-26 septembrie, cu care partid ar vota în alegeri, dacă ar avea loc duminică.

Uniunea Creştin Democrată (CDU, centru-drepta, la putere) a cancelarului Angela Merkel şi aliata sa bavareză (Uniunea Creştin Socială (CSU, dreapta, la putere) au obţinut de asemenea un scor prost, de 27% împreună – cel mai prost rezultat pe care l-au obţinut de când face sondaje Enmid.

CDU, CSU şi SPD fac parte din actualul Guvern ar obţine împreună 43% în alegeri, porivit acestui sondaj. În ultimele alegeri, cele trei formaţiuniau obţinut împreună 53,4% din voturile exprimate.

Citeste si:  UE, îngrijorată de legea controversată prin care se defineşte "statul-naţiune al evreilor"

Potrivit altui sondaj, realizat tot de Emnid, 48% dintre persoanele chestionate au declarat că nu o mai consideră pe Angela Merkel cea mai bună persoană în funcţia de cancelar.

Alţi 46% dintre respondenţi sunt de părere că ea nu ar trebui să îşi după până la final actualul mandat, care ar urma să se încheie în 2021.

De asemenea, 41% dintre respondenţi doresc să se organizeze noi alegeri.

În urma alegerilor de anul trecut nu a existat un învingător clar, iar actuala coaliţie aflată la guvernare a avut nevoie de luni de zile de negocieri pentru a se forma, după ce CDU a încercat să formeze un guvern împreună cu CSU, FDP (liberali) şi Verzi.

Al doilea sondaj a fost realizat joi asupra unui număr de 505 persoane.

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator