Cotațiile pentru Dr.Copper , la cel mai scăzut nivel al anului. Cum previzionează prețul cuprului crizele economice


Cotațiile pentru Dr.Copper , la cel mai scăzut nivel al anului. Cum previzionează prețul cuprului crizele economice 1

Prețul cuprului a ajuns la cel mai scăzut nivel al anului, pe fondul îngrijorărilor legate de războiul comercial global declanșat de Donald Trump și care ar putea să pună frână economiei mondiale.

Supranumit „Dr. Copper” de către economiști și experții financiari, cuprul este văzut adesea ca un indicator fidel al trendurilor economice viitoare, în condițiile în care este o materie primă folosită în multe sectoare economice, scrie CNBC.

Astfel, analiștii au făcut de-a lungul istoriei o legăură între scăderea prețului cuprului și crizele economice.

Prețul cuprului cu livrare în septembrie ajunsese, joi, pe bursă la cel mai scăzut nivel din iulie 2017, în condițiile în care SUA a introdus taxe vamale suplimentare pe importurile de oțel și aluminiu din UE, China și Mexic. La rândul lor, acestea au introdus propriile tarife la produsele importate din SUA.

“Cererea încă arată bine, dar spre sfârșitul anului tensiunile comerciale dintre marile puteri ar putea să escaladeze”, este de părere Suki Cooper, analist pe piața metalelor prețiose la Standard Chartered.

Citeste si:  EXPERIMENT. Drumul Gara de Nord - Otopeni, parcurs cu masina, trenul si RATB. Care e mai avantajos

Anul trecut, prețul cuprului a atins cel mai ridicat nivel din 2014, după ce autorităţile chineze au ordonat celui mai mare producător local să înceteze activitatea pentru a diminua poluarea aerului. Decizia a dat un nou impuls acestui metal care a fost influenţat atât de optimismul cu privire la evoluţia cererii, cât şi de întreruperile de producţie din minele.

“Este cea mai dorită materie primă din lume”

La nivel mondial, marile companii de minerit sunt dispuse să vândă o gamă largă de active pentru a-și rambursa datoriile pe fondul scăderii prețurilor la materii prime, dar, cu toate acestea, refuză să se despartă de resursele de cupru, în condițiile în care acesta este unul dintre puținele metale pentru care se preconizează că va apărea un deficit la finele acestui deceniu.

„Cuprul este cea mai dorită materie primă. Suntem foarte interesați de proiectele de cupru la nivel global„, a declarat Michael Scherb fondatorul companiei de investiții Appian Capital Advisory LLP.

Citeste si:  Dacă investitorii nu ne vor, noi zicem... mersi!

O problemă pentru potențialii cumpărători de mine de cupru este faptul că și cele mai îndatorate companii miniere vor să păstreze ceea ce a devenit o bijuterie a industriei metalelor. Anglo American, prima mare companie minieră retrogradată de agențiile de rating în categoria junk, insistă că nu se va despărți de minele sale de cupru Los Bronces și Collahuasi.

„Nu avem nicio intenție de a vinde aceste mine. Acestea sunt active de clasa Tier 1. Ambele mine sunt vitale pentru strategia noastră în domeniul cuprului. Ambele mine au potențial de creștere în anii următori, când prețurile vor crește, iar piața va fi pregătită de expansiune”, a declarat directorul diviziei de cupru de la Anglo American, Hennie Faul.

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Home page
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.