Cod roşu de inundaţii. Traficul pe Valea Oltului, blocat. 70 de persoane, evacuate în Vâlcea


ISU

inundatii

IGSU a instituit Cod Roşu privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, niveluri, cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna şi Olt, în intervalul orar 9,30-20,00.

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță marți instituirea CODULUI ROŞU privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteț, Cerna şi Olt, în intervalul orar 09.30- 20.00, pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea.

Update Din cauza ieşirii din matca a râului Bistrița, s-a dispus măsura evacuării preventive a persoanelor (aproximativ 70 ) din 25 de gospodarii posibil a fi afectate, din localitatea Băbeni, Județul Vâlcea. Atât localnicii, cât și animalele acestora vor fi duse în afara zonei de risc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării în Prundeni, Drăgăşani, Valea Mare, Râmnicu Vâlcea, Căzăneşti, Băbeni şi Călimăneşti.

Potrivit autorităţilor din Vâlcea, DN 7 a fost acoperit de viiturile scurse de pe versanţi, astfel încât la kilometrul 194+500, în zona localităţii Călimăneşti Valea Oltului a fost blocată. Poliţia Vâlcea anunţă devierea circulaţiei rutiere pe DN 7, între kilometrii 191 şi 198. Pompierii militari din Vâlcea intervin pentru degajarea apei de pe carosabil.

Cod roşu de inundaţii. Traficul pe Valea Oltului, blocat. 70 de persoane, evacuate în Vâlcea 1
Citeste si:  Feli la Look Whoꞌs Driving

ISU

Update Peste 25 de gospodării din opt localităţi argeşene au fost inundate, marţi dimineaţă, la scurt timp după ce judeţul Argeş a intrat sub cod roşu de inundaţii.  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, echipajele de pompieri intervin în localităţile Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costeşti, Rociu, Babana, Buzoieşti, Lunca Corbului, unde peste 25 de gospodării au fost inundate.

Judeţul Argeş se află sub avertizare cod roşu de inundaţii privind scurgeri importante de pe versanti, torente, pâraie, niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna si Olt, în intervalul orar 09.30- 20.00. ISU Argeş informează că la nivelul judeţului a fost activată grupa operativă şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, iar autorităţilor locale li s-a cerut să asigure permanenţa pentru a putea interveni în zonele afectate.

Cod roşu de inundaţii. Traficul pe Valea Oltului, blocat. 70 de persoane, evacuate în Vâlcea 2

ISU

Situația pe țară în urma ploilor din ultimele ore

Conform centralizării pe ultimele 24 de ore realizate de către Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, angajații MAI au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor la nivelul a 67 localități din 27 județe (AB, AG, BC, BH, BN, BT, CJ, CT, CV, DJ, GJ, GR, HD, IF, IL, MH, MM, MS, NT, OT, SB, SJ, SV, TM, TR, VL și VS) și Municipiul București.

Citeste si:  Trei bărbaţi, găsiţi la Vama Nădlac sub podeaua unui microbuz. Din ce ţară veneau

La nivel național sunt în serviciul operativ peste 22.000 angajați MAI – pompieri, jandarmi și polițiști cu peste 9.000 de mijloace tehnice.

O atenție deosebită va fi acordată râurilor din bazinele hidrografice Olțet, Cerna, Olt și Lotru (județul Vâlcea, Gorj și Argeș) unde a fost emisă avertizare hidrologică Cod Roșu, valabilă până la ora 20.00.

În ultimele 24 de ore, jandarmii și pompierii au acționat în sprijinul autorităților locale pentru înălțarea digurilor, fiind finalizată construcția a 6 diguri temporare în județul Sibiu și, în prezent, se acționează pentru construcția unuia în județul Bacău.

Totodată, s-a acționat pentru evacuarea apei din 82 case, 220 curți, 91 grădini, 133 subsoluri, 38 străzi, 2 anexe gospodărești și pentru decolmatarea a 147 fântâni.

De asemenea, se intervine, în continuare pentru degajarea drumurilor de aluviuni și pietre. În prezent, mai sunt închise drumul național DN7D în zona localității Titești (jud. Vâlcea) și drumul județean DJ 106E – între loc. Dobra și Jina (jud. Alba). Pe drumurile DN 64 – jud. Vâlcea, DJ 106M – jud. Alba și DJ 676G – jud. Vâlcea, circulația se desfășoară îngreunat.

Citeste si:  Reacția unei chelnerițe după ce un client o pipăie într-un restaurant. VIDEO

La acest moment, rămân evacuate preventiv 6 persoane – 2 în localitatea Săcel din județul Sibiu și 4 în localitatea Jibou din județul Sălaj. Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgențe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 3 localități din 2 județe (Argeș și Bihor), însumând un număr de 215 consumatori, iar pentru remedierea defecțiunilor se acționează în teren cu 2 echipe de intervenție.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

inundatii Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
inundatii Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
inundatii Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Anda Ruga beata crita in club