Cele mai cumpărate două produse în Coreea de Nord


Getty

Coreea de Nord

Țigările sunt cele mai căutate produse în rândul bărbaților nord-coreeni, în această săptămână, în timp ce în preferințele femeilor sunt măștile faciale.

Potrivit jurnalistului Kang Mi Jin, citat de Daily NK, în ultima perioadă a crescut cererea de țigări pe piețele nord-coreene.

„Sunt multe tipuri noi de țigări produse în Coreea de Nord, care apar pe piețele din toată țara. Potrivit unei surse cu care am discutat anul trecut, erau în jur de 40 de tipuri diferite. Ieri mi s-a confirmat că sunt șase sau șapte mărci care au apărut între timp. Țigările sunt produse în diferite fabrici și calitatea lor reflectă diverse niveluri de trai și preferințele nord-coreenilor”, a spus Kang.

Cele mai cumpărate două produse în Coreea de Nord 1

Getty

Potrivit sursei citate, este o tradiție ca, în timpul sărbătorilor sau când primesc oaspeți, nord-coreenii să ofere țigări scumpe.

Citește și

Un ofițer nord-coreean a fost executat pentru că a mărit rația de mâncare a soldaților

„În alte situații, oferă rudelor și prietenilor țigări mai ieftine”, a mai spus el.

Citeste si:  Bătrân de 85 de ani, din Vaslui, anunț la matrimoniale. Averea pe care o va primi viitoarea parteneră

Deși sunt comercializate în jur de 40 de branduri de țigări, autoritățile promovează renunțarea la fumat. De exemplu, televiziunea de stat KCTV s-a referit la fumători ca la niște „oameni ignoranți”, cărora „nu le pasă de sănătatea lor”.

Totodată, fumătorilor li se atrage atenția că mirosul de tutun e neplăcut pentru cei din jur. Într-o reclamă difuzată la TV se precizează: „Bărbații care nu fumează fac femeile fericite.”
Prețurile țigărilor variază de la 3.5 euro (3.700 KPW) la 1.1 4 euro (1.200 KPW), în funcție de brand și de calitate. Cu toate acestea, sunt și țigarete de lux al căror preț ajunge la 5 euro (5.400 KPW).

Pe de altă parte, femeile sunt interesate de îngrijirea tenului, mai ales în condițiile în care mulți nord-coreeni lucrează în agricultură și au nevoie de produse pentru îngrijirea pielii, mai ales vara.

Cele mai cumpărate două produse în Coreea de Nord 2

Getty

O nord-coreeană a precizat că folosește un produs numit Mianmak cel puțin o dată pe săptămână. Potrivit acesteia, oamenii de afaceri și demnitarii plătesc sume mari pentru îngrjirea tenului, însă femeile obișnuite își permit să folosească aceste produse o dată pe săptămână sau pe lună. Majoritatea strâng bani ca să și le poată permite. Foarte populare sunt măștile pe bază de ginseng sau de castravete.

Citeste si:  Luau șpagă 15.000 de lei pe zi de fiecare

„Cred că această creștere a interesului pentru produse de îngrijire a pielii în rândul femeilor arată că nord-coreenii se bucură de mai multă libertate economică”, a mai punctat Kang Mi Jin.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Coreea de Nord Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Coreea de Nord Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Coreea de Nord Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis