General

Cele mai cumpărate două produse în Coreea de Nord

Getty

Coreea de Nord

Țigările sunt cele mai căutate produse în rândul bărbaților nord-coreeni, în această săptămână, în timp ce în preferințele femeilor sunt măștile faciale.

Potrivit jurnalistului Kang Mi Jin, citat de Daily NK, în ultima perioadă a crescut cererea de țigări pe piețele nord-coreene.

„Sunt multe tipuri noi de țigări produse în Coreea de Nord, care apar pe piețele din toată țara. Potrivit unei surse cu care am discutat anul trecut, erau în jur de 40 de tipuri diferite. Ieri mi s-a confirmat că sunt șase sau șapte mărci care au apărut între timp. Țigările sunt produse în diferite fabrici și calitatea lor reflectă diverse niveluri de trai și preferințele nord-coreenilor”, a spus Kang.

Cele mai cumpărate două produse în Coreea de Nord 1

Getty

Potrivit sursei citate, este o tradiție ca, în timpul sărbătorilor sau când primesc oaspeți, nord-coreenii să ofere țigări scumpe.

Citește și


Un ofițer nord-coreean a fost executat pentru că a mărit rația de mâncare a soldaților

„În alte situații, oferă rudelor și prietenilor țigări mai ieftine”, a mai spus el.

Deși sunt comercializate în jur de 40 de branduri de țigări, autoritățile promovează renunțarea la fumat. De exemplu, televiziunea de stat KCTV s-a referit la fumători ca la niște „oameni ignoranți”, cărora „nu le pasă de sănătatea lor”.

Totodată, fumătorilor li se atrage atenția că mirosul de tutun e neplăcut pentru cei din jur. Într-o reclamă difuzată la TV se precizează: „Bărbații care nu fumează fac femeile fericite.”
Prețurile țigărilor variază de la 3.5 euro (3.700 KPW) la 1.1 4 euro (1.200 KPW), în funcție de brand și de calitate. Cu toate acestea, sunt și țigarete de lux al căror preț ajunge la 5 euro (5.400 KPW).

Pe de altă parte, femeile sunt interesate de îngrijirea tenului, mai ales în condițiile în care mulți nord-coreeni lucrează în agricultură și au nevoie de produse pentru îngrijirea pielii, mai ales vara.

Cele mai cumpărate două produse în Coreea de Nord 2

Getty

O nord-coreeană a precizat că folosește un produs numit Mianmak cel puțin o dată pe săptămână. Potrivit acesteia, oamenii de afaceri și demnitarii plătesc sume mari pentru îngrjirea tenului, însă femeile obișnuite își permit să folosească aceste produse o dată pe săptămână sau pe lună. Majoritatea strâng bani ca să și le poată permite. Foarte populare sunt măștile pe bază de ginseng sau de castravete.

„Cred că această creștere a interesului pentru produse de îngrijire a pielii în rândul femeilor arată că nord-coreenii se bucură de mai multă libertate economică”, a mai punctat Kang Mi Jin.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!Coreea de Nord

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer


Coreea de Nord

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer


Coreea de Nord

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-15 01:49:18.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.