General

Cazul legumelor congelate retrase de pe piață. Rezultatele analizelor de laborator

Pro TV

legume

Rezultatele de laborator au infirmat prezenţa Listeriei monocytogenes în probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la comercializare, a anunțat, miercuri, ANSVSA.

Instituţia a anunţat că s-au finalizat primele analize de laborator pentru probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare, iar rezultatele au au infirmat prezenţa Listeriei monocytogenes în următoarele cazuri: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâşii, porumb dulce, amestec mexican de legume. Acestea s-au aflat pe lista de distribuţie a produselor congelate pentru care s-a iniţiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost notificată oficial vineri seara cu privire la includerea României pe lista de distribuţie a produselor congelate aparţinând companiei „Greenyard” din Ungaria, pentru care s-a iniţiat deja retragerea preventivă în toate statele membre.

Conform unui comunicat, notificarea a venit prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje de la Punctul Naţional de Contact al Ungariei.

Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezenţa Listeriei monocytogenes în produsele congelate de pe piaţa din ţara noastră, spune ANSVSA.

„Pe măsură ce sunt primite, informaţiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere şi rechemare a firmelor distribuitoare şi a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuţie comunicată actualizată. Probele prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator”, precizează ANSVSA, în comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!legume

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-11 14:14:53.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.