General

Atentat cu 128 de morţi, în Pakistan, la un miting electoral. Cine l-ar fi comis

Getty

atentat Pakistan

Un atentat sinucigaş s-a soldat cu moartea a cel puţin 128 de persoane şi a rănit alte 150 într-un atac la un miting electoral în sud-vestul Pakistanului, scrie BBC.

Atentatul a avut loc în oraşul Mastung şi este cel mai grav incident de acest tip din Pakistan din ultimul an. Există temeri că numărul morţilor va creşte, potrivit News.ro

Printre cei ucişi se află şi candidatul pentru parlamentul provincial, Siraj Raisani. El era candidat din partea partidului Balochistan Awami.

Autorităţile au anunţat că unul dintre candidaţii la alegeri se află printre morţi. Atentatul ar fi fost comis de ISIS, potrivit primelor informaţii-

Mai devreme, un atac cu o bombă a ucis patru persoane din echipa de campanie a unui alt candidat din oraşul nordic Bannu. Există temeri că violenţele se vor prelungi înaintea alegerilor de pe 25 iulie.

Citește și


Închisoare pe viaţă pentru o femeie din Londra care pregătea un atentat

Atentat cu 128 de morţi, în Pakistan, la un miting electoral. Cine l-ar fi comis 1

Pro TV

Marţi, un alt miting electoral a fost ţinta unui atac cu bombă, soldat cu 22 de morţi, în oraşul Peshawar. Talibanii din Pakistan au revendicat atacul.

Separat, fostul prim-ministru, Nawaz Sharif, a fost arestat la întoarcerea din Marea Britanie. Sharif şi fiica sa, Maryam, au fost reţinuţi după ce au aterizat la Lahore, urmând să fie transportaţi în capitala Islamabad, pentru a fi apoi plasaţi într-o închisoare.

Sharif a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de corupţie. El îi acuză pe cei aflaţi la putere în Pakistan că au conspirat împotriva sa.atentat Pakistan

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer


atentat Pakistan

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Originally posted 2018-07-13 21:34:45.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.