Andreea, tânăra otrăvită cu ciuperci, salvată de organele prelevate de la un copil. Nu ştie că tatăl ei a murit


Un înger de 14 ani s-a ridicat la cer, iar în urma lui pe pământ cinci tineri sunt în viaţă. Aşa îşi pot alina suferinţa părinţii unui băiat rănit grav într-un accident, care şi-au dat acordul că organele să fie prelevate.

Rinichii s-au dus la Cluj, inima la Târgu Mureş, iar plămânii la Viena. Ficatul a ajuns la Andreea, o tânără de 18 ani pentru care fiecare oră era o luptă cu moartea. Era în stare foarte gravă după ce ea şi tatăl ei au mâncat ciuperci culese din pădure. Din păcate, medicii nu au putut să-i salveze şi părintele.

De cinci zile, medicii de la spitalul din Fundeni au declarat-o pe Andreea pacient cu prioritate de grad zero. În vârstă de 18 ani, fata suferea de insuficienţă hepatică şi avea nevoie de un ficat pentru a rămâne în viaţă. Andreea mâncase împreună cu tatăl ei ciuperci otrăvite. Noaptea trecută a fost salvată.

Andreea, tânăra otrăvită cu ciuperci, salvată de organele prelevate de la un copil. Nu ştie că tatăl ei a murit 1

Andreea, pacientă: „A însemnat enorm pentru mine, a însemnat o nouă şansă la viaţa, nu ştiu cum, dar am fost foarte calmă, nu mi-a fost frică deloc”.

Citește și

Numărul donatorilor de organe, în scădere. Sorina Pintea: ”O parte din vină e a autorităților”

Operatia a început la 7 seara şi s-a terminat la 5 dimineaţa. După câteva ore fata a fost detubata şi respira singură. Este internată în secţia de terapie intensivă pentru recuperare postransplant. Face dializa pentru că şi rinichii ei au fost afectati.

Citeste si:  CRIZĂ majoră în Germania. Partidul antisistem, Alternativa pentru Germania (AfD) a devenit a doua forță politică din țară (sondaj)

Acum 10 zile, Andreea şi tatăl ei au ajuns iniţial la spitalul din Oradea. Amândoi mâncaseră ciuperci adunate din pădure. Din păcate, tatăl nu a mai putut fi salvat. Apropiaţii l-au condus pe ultimul drum, iar fata a rămas acum orfană pentru că mama i-a murit în urmă cu 2 ani, răpusa de cancer.

Colegii s-au mobilizat când au aflat că Andreea are probleme de sănătate. Au început pe reţelele de socializare o campanie de donare de sânge.

Şansa Andreei a fost un adolescent de 14 ani din Oradea, rănit grav într-un accident rutier. Medicii l-au declarat în moarte cerebrală, aşa că familia şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor. Ficatul a salvat-o pe Andreea, iar inima băiatului bate acum în pieptul unui copil de 15 ani care suferea de insuficientă cardiacă. De un an era pe lista de aşteptare.

Este prima dată în ultimii 7 ani când în România se face un transpant de cord la copii.

Citeste si:  Ana Ularu și Keanu Reeves, la premiera peliculei ”Siberia”, în New York

Rinichii băiatului din Oradea au salvat 2 vieţi la Cluj, iar plămânii au fost trimişi prin Eurotransplant la Viena, pentru că nu erau compatibili cu nici un pacient aflat pe lista noastră.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Medicamentele inventate de-un român, care te fac mai inteligent
  8. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!