23 de soldaţi nigerieni, daţi dispăruţi după un atac al jihadiştilor din Boko Haram


boko haram

În total, 23 de soldaţi nigerieni sunt daţi dispăruţi după ce au căzut într-o ambuscadă a grupării jihadiste Boko Haram în nord-estul ţării, au anunţat sâmbătă surse militare şi apropiate miliţiilor proguvernamentale, relatează AFP.

„Nu avem nicio veste despre 23 de persoane. Dintre acestea, cinci sunt ofiţeri şi 18 soldaţi”, a declarat un ofiţer la Maiduguri, capitala statului Borno, potrivit Agerpres.

„Au fost vizaţi de atac al teroriştilor din Boko Haram în satul Balagallaye din regiunea Boboshe, la exterior de Bama”, a spus el sub acoperirea anonimatului.

Vineri, militarii primiseră informaţii indicând că „circa o sută de terorişti” s-au adunat la Boboshe. Ulterior, soldaţii s-au mobilizat pentru a lupta împotriva lor.

„Numai trei maşini au reuşit să ajungă la Bama, celelalte opt şi numeroşi soldaţi sunt daţi dispăruţi. Nu se ştie nimic despre soarta lor”, a spus el. „Am pierdut opt maşini. Este mult”, a adăugat ofiţerul.

Citește și

149 de femei şi copii răpiţi de Boko Haram, salvaţi. Ce le-au făcut jihadiştii

Un membru al unei miliţii proguvernamentale a confirmat acest bilanţ, spunând că „zeci” de soldaţi sunt daţi dispăruţi. „Nu ştim dacă au fugit în natură, au fost ucişi ori au fost prinşi”, a adăugat sursa.

Citeste si:  Povestea românilor care s-au săturat de viața în străinătate: „Ce să faci aici, eşti halit”

„Suntem în plin anotimp al ploilor şi drumurile sunt acoperite de apă. Convoiul militar a fost blocat de noroi şi Boko Haram a deschis focul. A fost o ambuscadă perfectă, iar soldaţii s-au aflat în poziţie slabă”, a spus el.

Recrudescenţa violenţei în întreaga Nigerie a pus presiune asupra preşedintelui Muhammadu Buhari care a promis să îmbunătăţească securitatea în cea mai populată ţară din Africa.

Insurecţia Boko Haram care urmăreşte să stabilească un califat islamic în nordul Nigeriei a făcut cel puţin 20.000 de morţi şi peste 2,6 milioane de deplasaţi.

boko haram Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Home page
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  8. Ce afaceri are Geanina Ilieș. Cea mai ”hot” vedetă de la Ferma a povestit din ce face bani!