Tun de 20,000,000,000 de euro! Statul Român a vândut zăcământul de cupru al României

Cuprumin, companie de stat cu PROFIT DE 4,4 MIL. EURO, capacitate de productie de 1,5 milioane tone/an, cu o valoare estimata de 20 MILIARDE EURO, vanduta integral unei companii fantoma, la un pret mult SUBEVALUAT! Statul român a vândut cel mai mare zăcământ din România, Cupru Min Abrud, exploatarea Roşia Poieni, pentru preţul şocant de 200 de milioane de euro, de trei ori peste preţul de plecare a licitaţiei, de 57 milioane de euro. Dar valoarea reală a zăcământului de cupru este de fapt 20 de miliarde de euro, fiind vorba de 60% din zăcământul total al României. Roman Copper Corp, din Canada, deținută de omul de afaceri Stephen G. Roman, a preluat compania de exploatare a cuprului Cupru Min, de la Roșia Poieni, pentru suma de 200,8 milioane de euro. Licitația a fost organizată luni, de Ministerul Economiei, privatizarea Cupru Min fiind una dintre condițiile asumate de actuala Putere față de FMI. Valoarea zăcământului vândut este evaluată ba la 5 miliarde, ba la 7 miliarde de euro (după alte estimări fiind vorba de o sumă mult mai mare, de ordinul zecilor de miliarde – dar asemenea ”amănunte” sunt secrete față de români, nu și față de ”investitorii strategici”)
Citeste si:  Black Friday 2015: Magazine, noutăți si reduceri
Acuma, sper să n-ajung un fel de buletin al resurselor naturale româneşti. Dar se pare că e locul politic cel mai interesant şi abuzat nedemocratic din România. Interesant e că agenda e ţinută de mici “scăndăluţe” cu MRU care trînteşte uşa pentru că nu mai suportă presiunile electorale pedeliste. Cînd MRU ar avea ceva de făcut urgent. Anul acesta tot ce am auzit important politic a ţinut de gestionarea unor resurse. Preşedintele repetă încăpăţînat că vrea minerit, că viitorul e în minerit, se întîlnesc mai mult sau mai puţin pe furiş cu Chevron, Exxon etc. CuFMI-ul au gata stabilite tot soiul de privatizări “strategice”, cum e CupruMin. Se ia de exemplu un zăcămînt de peste 5 miliarde de euro şi se vinde la o licitaţie cu 200 de milioane. Plus promisiune de ecologizare. Asta cu mediul a ajuns noua mascotă a guvernării – de aia privatizăm, ca să protejăm mediul. Deci, dacă MRU are chef de trîntit uşi, s-o trîntească pe asta: să explice dacă statul român mai are şi altă strategie decît să vîndă pe nimic tot ce mai prinde. De la Ministerul Economiei nu mai aştept nimic, le-am trimis de acum o lună o întrebare simplă despre întîlnirea cu Chevron şi n-au fost în stare să dea un răspuns minimal.
Citeste si:  Află cum poţi profita de scăderea dobânzii ROBOR
Despre subsolul afacerii CupruMin: Majoritatea fondatorilor băncii de investiții Bayfront Capital Partners (ce a înființat firma Roman Copper Corp. – noul proprietar al Cupru Min, mina de cupru de la Rosia Poieni) a lucrat la compania care a fost brokerul lui Frank Timiș în cele mai mari afaceri ale acestuia. Tun de 20,000,000,000 de euro! Statul Român a vândut zăcământul de cupru al României 27 Mar 2012
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

One Response to “Tun de 20,000,000,000 de euro! Statul Român a vândut zăcământul de cupru al României”