Fake News

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea – Doar in Romania


Merg la Alba Iulia de vreo zece ani la fiecare 1 Decembrie și mi s-a luat de-atâta patriotism de paradă, ipocrizie și triumfalism găunos. Plus că-i frig de nu-ți mai arde să fluturi steaguri. Și anul ăsta a fost la fel: au fost vreo 1 200 de soldați, pe care au venit să-i vadă doar vreo trei mii de oameni. Aproape că poți să zici c-au venit soldații să se vadă singuri, în timp ce restul am muncit (da, unii mai și muncesc de sărbătorile legale) sau am fost în concediu. Din fericire, înțeleg că s-au dat șase mii de porții de friptură și vin, deci măcar oamenii au plecat sătui de acolo. I-am pozat pe cei mai interesanți dintre ei, ca să vezi și tu ce fel de oameni își iubesc țara în orașul Unirii.

 

 

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 1

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 2

Nimic nu spune naționalism mai bine ca teoria conspirației cu Occidentul care ne decretinizează, pardon, dezumanizează.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 3

Dacă la București sunt mitinguri de daci liberi, la Alba Iulia vin oamenii cu steagul Imperiului Roman de Răsărit, la Ziua Națională. E greu să-ți dai seama care sunt mai prăjiți.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 4

Evident, nu ar fi Ziua României fără să se plângă cineva că vrea Basarabia înapoi. Au fost unioniști și la protestele Colectiv, d-apoi la Alba Iulia.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 5

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 6

Totuși, galeriștii ăștia le-au amintit puținilor oameni veniți la paradă de tragedia de la Colectiv, asta ca să nu fie nicio temă fără acoperire.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 7

Evident, niciun eveniment național nu e pe bune fără un Moș Ion Roată. Tipul avea 81 de ani și zicea că n-a lipsit niciodată de la paradă. Venise în echipament național format din căciulă, opinci și o sticluță regulamentară de pălincă.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 8

Nu e nicio paradă completă la Alba Iulia fără legionari. Nu, nu ăia rasiști, niște legionari romani. Evident, aveau și contrapondere sub formă de daci. E amuzant că 1 Decembrie se transformă treptat într-un fel de Comic Con, cu oameni costumați ca soldați.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 9

Și, că tot ne mirăm că e situația tensionată cu maghiarii, evident nu putea să lipsească poetul naționalist Laurian Stănchescu, cu Avram Iancu imprimat pe ie.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 10

Ce faci când n-ai semnal la Alba? Urci în primul copac, eventual îți faci și-un selfie cu parada.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 11

Anul ăsta a fost fiecare cu steagul lui, numai cu ăla al României nu. Moșul în cauză și-a desenat pe tricolor o cruce ortodoxă, ca să știe lumea că nu-i doar naționalist, ci și creștin.

Daca esti nationalist sau patriot atunci incalci legea - Doar in Romania 12

Nu, nu e coada la Luvru, e coada la mâncare gratis. Asta e esența sărbătorii de 1 Decembrie: oameni care stau în frig pentru un blid de friptură. Dar na, putea să fie mai rău, puteau să stea la coadă la moaște.

Originally posted 2015-12-08 02:05:28.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.