Marea Britanie este pregătită să deporteze străinii, care sunt un pericol la securitatea poporului britanic.

Nu este zi în care premierul Marii Britanii să nu facă vreo declaraţie cu iz rasist. Şi de această dată, David Cameronloveşte clar şi răspicat la adresa străinilor: vrea deportarea tuturor infractorilor care nu respectă legile în ţara lui.
Potrivit presei din UK, Marea Britanie, în frunte cu Cameron, este pregătită să renunţe chiar și la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului doar să poată deporta străinii, care sunt un pericol la securitatea poporului britanic. Această afirmaţie prim- ministru britanic a făcut-o de mai multe ori, dacă ne amintim chiar şi în toamna anului 2013, Cameron era foc şi pară împotriva tuturor imigranţilor pe care nu-i vroia la el în ţară în mod ilegal. Zilele acestea, mesajul lui a fost din nou abordat la Bruxelles, exact când în Parlamentul European se discutau anumite reforme care urmează să fie adoptate în instituţiile europene. Cameron nu lăsa să treacă o zi fără să nu facă presiuni partenerilor săi, să nu cedeze și să continue lupta pornită de Guvernul Britanic împotriva imigranţilor şi cetăţenilor străini care nu respectă legile britanice.
Citeste si:  Seful politiei si-a luat o nevasta cu 30 de ani mai tanara dupa ce i-a amenintat parintii
În prima parte a dezbaterii noii legislaturi, premierul britanic a confirmat că nu este exclus, în cele din urmă, să renunţe la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dacă Marea Britanie nu va obţine reformele necesare pentru extrădarea infractorilor străini. Problema este în felul următor: de cele mai multe ori străinii periculoşi sau condamnaţi pentru încălcări grave ajung în Marea Britanie ilegal, iar când sunt reținuți ei reuşesc să amâne sau să evite expulzarea în ţara de origine. Infractorii prin intermediul avocaţilor apelează la Curtea de la Strasbourg, care în conformitate cu CEDO este de partea lor și interzice deportarea. Acelaşi lucru se întâmplă şi în alte ţări membre UE. Şi alţi membri importanţi ai guvernului britanic cum ar fi ministrul Justiţiei, Michael Gove şi ministul de Interne, Theresa May sunt de părere că renunţarea la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului este unica soluţie ca judecătorii de la Strasburg să nu le mai anuleze deciziile tribunalelor britanice în care se cere deportarea străinilor care stau ilegal pe teritoriul țării lor.
Citeste si:  Super nesimtirea lui Klaus Iohannis
Potrivit CEDO, unul din drepturile fundamentale ale omului este de a putea circula liber și a se stabili în ce țară dorește, dacă respectă legile acelei țări, legi aplicate tuturor cetățenilor. Însă, această decizie a Marii Britanii de a renunța la CEDO ar însemna încalcarea unui drept  al UE, astfel ar putea însemna și ieșirea ei din uniune. Mă întreb dacă David Cameron, prin aceste presiuni, nu urmărește intenționat retragerea din UE?
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Anda Ruga beata crita in club