Extern

Imagini înfiorătoare găsite în telefoanele imigranţilor in Norvegia


Mulţi dintre cei care solicită azil în Norvegia au un adevărat cult al morţii, în telefoanele lor mobile fiind descoperite imagini cu „execuţii” şi „capete retezate”, precum şi copii morţi. Această dezvăluire vine pe fondul temerilor sporite conform cărora ISIS exploatează criza imigranţilor pentru a introduce ilegal în Europa luptători care să continue seria atacurilor asupra ţărilor europene vizate, urmând exemplul atacurilor de luna trecută din Paris. Informaţia a fost publicată în ediţia online a cotidianului Daily Mail.

 

Poliţia a recunoscut că „explozia” de refugiaţi care a invadat ţara în ultimele luni a favorizat o relaxare a controalelor de securitate, ele fiind mai puţin aprofundate decât era necesar. Serviciul de Imigraţie al Poliţiei din Norvegia, a fost forţat să lucreze ore suplimentare şi sub presiune severă datorită numărului masiv de solicitanţi de azil care sperau să se refugieze în ţară. Dar, printre bunurile introduse şi controlate, în timpul verificării conţinutului telefoanelor mobile aparţinând refugiaţilor şi imigranţilor care au traversat frontiera, poliţia a descoperit sute de exemple de „fotografii şi clipuri video cu execuţii şi pedepse brutale, cum ar fi imagini de oameni decapitaţi, sau mâini retezate”.

imigran-ii-din-norvegia-imagini-ocante-in-telefon_530537

 

Ei au găsit, de asemenea, fotografii cu copii morţi şi alte victime ale crimelor de război şi terorismului. Potrivit ziarului norvegian Nettavisen, sunt numeroase imagini cu steagurile Statului Islamic şi simboluri care aparţin altor organizaţii teroriste. Erik Haugland, şeful programului de azil din Norvegia a subliniat faptul că este posibil ca imaginile care au fost pe telefoane să fie puse din inocenţă. El a explicat că solicitanţii de azil ar fi putut păstra fotografiile, pentru a aduce dovezi asupra atrocităţilor şi ororilor de război din cauza cărora au fugit din ţara lor de origine sau este posibil să fi fost o tactică pentru a se strecura nestingheriţi prin zonele controlate de jihadişti. El a adăugat că, deşi imaginile pot părea îngrijorătoare, există mai multe posibile explicaţii ale nevinovăţiei proprietarilor.

Dar cum există şi reversul medaliei, într-un manifest lansat de ISIS la începutul acestei luni, sunt lăudate planurile de exploatare a crizei imigranţilor de a strecura jihadişti în toată Europa, pentru a comite atacuri teroriste precum cele de la Paris. Există deja dovezi că cel puţin trei persoane din grupul care a fost implicat în atacurile de la Paris în noiembrie, s-au infiltrat deghizaţi în refugiaţi atunci când au intrat în Europa. Printre aceştia şi Abdelhamid Abaaoud, creierul complotului ucis mai târziu într-un raid al poliţiei în suburbia pariziană Saint-Denis, unde se ascundea.

 

De altfel, documentele false care au fost găsite la locul unuia dintre atacurile sinucigaşe, au alimentat speculaţiile că ISIS poate avea o sursă de paşapoarte în alb, lucru confirmat de autorităţile americane care au anunţat în această săptămână că ISIS dispune de o maşină de imprimare a paşapoartelor, capturată în unul dintre oraşele cucerite. Noile dezvăluiri, par să confirme faptul că pericolul pregătirii unor noi atacuri teroriste este iminent şi este doar o chestiune de timp până când acestea vor avea loc. Chiar dacă organele competente dau toate asigurările că acest lucru este tratat cu toată seriozitatea, temerile rămân şi frica pe care aceşti terorişti doresc să o transmită, îşi face tot mai simţită prezenţa.

 

Originally posted 2015-12-15 18:05:18.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.