Extern

Franța a devenit o scenă de război, dominată de panică și schimburi de focuri


 

Trupele franceze au desfășurat, miercuri dimineața, la Saint- Denis, Franța, o operațiune militară în urma căreia doi teroriști au murit, și alte șapte persoane au fost arestate.Scopul acțiunii a fost de a-l găsi pe Abdelhamid Abaaoud, liderul grupului care a organizat atentatele din Paris, informează publicația Gândul.

 

Cinci polițiști au fost răniți în timpul operațiunii, iar o femeie kamikaze a decedat, după ce a detonat vesta cu explozibil din dotare. Procurorul din Paris, Francois Molins a confirmat informațiile, susținând că a mai fost reținut și proprietarul apartamentului pus la dispoziție teroriștilor.

noi atentate care amenință Franța

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunțat că ancheta va continua, iar starea de urgență se va prelungi pe o perioadă de trei luni. Potrivit unor surse apropiate ale anchetatorilor, polițiștii au demarat acțiunea armată, în Saint-Denis pentru a găsi gruparea teroristă care punea la cale un nou atentat.

 

Unul dintre suspecți a rămas baricadat într-un apartament din cartierul francez. Oficialii francezi presupun că ar fi belgianul Abdelhamid Abaaoud. În timpul desfășurării operațiunii au avut loc schimburi de focuri între forțele de securitate franceze și islamiști. Locuitorii au fost rugați să nu-și părăsească locuințele, pentru că riscau să fie răniți. Unitățile de învățământ au fost închise, iar circulația metroului a fost întreruptă pe ruta Saint-Denis Universite şi Saint-Denis – Porte de Paris. Serviciile de securitate sunt în căutarea presupusului organizator al sângerosului atentat, soldat cu 130 de morți.

 

Primul atac al grupării extremiste a avut loc la Saint-Denis, în fața Stade de France, în timpul meciului amical Franța-Germania. Un bărbat kamikaze a încercat să pătrundă în incinta stadionului, unde urma să se detoneze. La meci era prezent și președintele statului francez, care a fost evacuate în siguranță. Un alt incident preluat de presa franceză, s-a înregistrat, marți după amiază, la Gara din Lyon. Polițiștii au fost informați că în apropierea gării se află un colet suspect. Din fericire, pachetul nu prezenta niciun pericol, pentru siguranța călătorilor.

 

 

 

 

 

Originally posted 2015-11-20 13:48:01.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.