Extern

Conflicte violente între sute de imigranți din Berlin. ”Situația a explodat”


Centrul Tempelhof din Berlin a devenit teren de luptă pentru sute de refugiați, care sunt cazați în cele patru tabere permanente. A fost nevoie de intervenția a peste 100 de polițiști, pentru a calma agresorii. Incidentul a început la ora mesei. Un purtător de cuvânt al Poliției din Berlin a declarat că după primele cercetări, s-a constat că au fost implicate ”câteva sute de persoane”, informează aktual24.ro. Responsabilul centrului, Michael Elias, a afirmat că vinovați de producerea violențelor, sunt tinerii care au venit singuri, fără familii.

 

Un alt conflict a fost înregistrat la un alt centru de refugiați, într-o tabără din cartierul Spanadau, la doar câteva ore înainte de izbucnirea conflictului din Tempelhof. Se pare că femeile sunt cele mai vulnerabile victime din taberele de imigranți. Reprezentanții organizațiilor pentru apărarea drepturilor femeilor au susținut că autoritățile germane încearcă să ascundă infracțiunile de viol și abuz, pentru a nu încuraja creșterea fenomenului xenofob. În vara acestui an, un centru pregătit pentru cazarea refugiaților, situat la periferia Berlinului, într-o sală de sport a fost incendiat de mai mulți atacatori. Incidentul a fost considerat ca având caracter xenofob, relata Antena 3.

 

Conflicte între refugiați în Germania

 

Germania ocupă un loc fruntaș pe lista preferințelor imigranților, care continuă să sosească din zonele afectate de război. Se estimează că anul acesta vor ajunge aproximativ 800.000 de solicitanți de azil, din Irak, Siria sau Afganistan. Berlinul a mai pus la dispoziția imigranților și fostul sediu al poliției secrete comuniste. Sunt aștepate 900 de persoane, care vor beneficia de adăpost temporar în fostul sediu la Ministerului pentru Securitatea Statului. Azilanții vor dormi în paturi suprapuse, timp de trei luni.

 

Guvernul german scoate din visteria statului multe miliarde de euro, pentru a face față valului de imigranți care sosesc pe teritoriul german. O persoană care primește azil în Germania are dreptul să-și aducă și familia, contribuind astfel la creșterea numărului de azilanți.

 

Originally posted 2015-12-01 00:56:14.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.